Lyt til artiklen

Først på eftermiddagen indløb en bombetrussel mod Regionshospitalet i Herning. Bombealarmen er afblæst, og alle afspærringer er ophævet. Gerningsmanden er identificeret og anholdt.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 12.34. Anmelderen fortalte, at han blev kontaktet ved indgang vest ved Herning Sygehus, hvor gerningsmanden fremviste en bombelignende genstand.

- Det er en halvliters sodavandsflaske, som gerningsmanden har tapet kanonslag på. Gerningsmanden fortæller så vores anmelder, at han vil tilbage i fængsel, fordi han ikke kan holde ud at være fri. Det vil han opnå ved at lægge en bombe ved sygehuset, oplyser Kurt Stenfeldt, der er pressetalsmand hos Midt - og Vestjyllands Politi.

Efterfølgende begik gerningsmanden et overfald i gågaden i Herning angiveligt af samme årsag.

Gerningsmanden er en gammel kending af politiet. Han blev derfor hurtigt identificeret og blev anholdt omkring klokken 15, skriver Midt - og Vestjyllands Politi på deres Twitter-profil.

Har du billeder, så send dem til BT på 1929@bt.dk

Det er kun tre uger siden, at Sygehus Nord i Aalborg også blev udsat for en bombetrussel. En mand havde afleveret en seddel til en taxachauffør uden for sygehuset, hvor det fremgik, at der var placeret en bombe under eller udenfor sygehuset. Nordjyllands Politi valgte ikke at evakuere Sygehus Nord. Allerede 50 minutter senere modtog Nordjyllands Politi et opkald fra en mønttelefon, hvor den 46-årige mand meldte sig selv.