En bombe er sprunget på en parkeringsplads i Århus torsdag morgen.

En bilbombe er torsdag morgen eksploderet i den nordlige del af Århus, da en straffet beboer på en af Kriminalforsorgens institutioner for unge kriminelle satte sig ind i sin røde Audi A3.
 
Manden slap uskadt, men i alt seks biler er blevet beskadiget og adskillige ruder er blevet blæst ud, da bomben torsdag morgen mellem kl. 5.45 og kl. 6 ekploderede på en parkeringsplads på P.O. Pedersens Vej 1 i Århus.

Politiinspektør Ole Madsen fortæller, at politiet holder alle teorier åbne, men udelukker ikke, at det kan være banderelateret.

- Beboeren kommer fra et kriminelt miljø, der er domineret af bander, siger Ole Madsen til bt.dks reporter.

Forstander Hans Jørgen Tholstrup på institutionen Skejby oplyser til bt.dks reporter på stedet, at bomben eksploderede, da en af institutionens beboere ved syv-tiden startede sin bil og satte den i bakgear.

- Bilen brød i brand, men beboeren kom ud og gav sig til at slukke ilden. Han er ikke kommet fysisk til skade, men er naturligvis blevet stærkt chokeret, oplyser forstanderen.

Han fortæller, at beboeren er meget rystet, og ikke har nogen anelse om, hvorfor nogen skulle ønske at bombe hans bil.

På institutionen bor 25 beboere, hvoraf de 15 er tidligere kriminelle. Stedets medarbejdere og beboere er nu samlet i haven på bagsiden af bygningen for at tale om hændelsen.

Ifølge politiinspektør Ole Madsen fik politiet først anmeldelsen kl. 8.10, hvorefter gerningsstedet blev afspærret.

- Vi er nu i gang med foretage forhør og med at få et overblik derude, siger Ole Madsen til bt.dk.

Pensionen er placeret i et forholdsvis øde industrikvarter.

Ifølge bt.dks reporter på stedet kørte bomberydderrobotten Rullemarie ind på parkeringspladsen kort før kl. 10.50.

Politiinspektør Ole Madsen kan endnu ikke kommentere på, om hvorvidt politiet har nogen mistænkte, men han vil ikke udelukke, at bomben har været bevidst rettet mod den pågældende beboer.

Udover de seks beskadigede biler, blev også 22 ruder i bygningen smadret.

Bilen, der var målet for eksplosionen, tilhører en person med tilknytning til Pension Skejby. Pension Skejby huser 25 beboere, hvoraf ca. 15 er dømte, mens de sidste ti er under tilsyn. Det er ganske frivilligt at bo på institutionen. Kriminalforsorgens pensioner bliver ofte brugt til at afsone den sidste del af en straf og udsluse de dømte til samfundet.

Politiet efterlyser vidner, der omkring kl. 7 har set biler, der normalt ikke færdes i området, eller personer gå eller løbe i nærheden af P.O. Pedersens vej. Østjyllands Politi kan kontaktes på 87 31 14 48.

VED DU NOGET ELLER HAR DU BILLEDER? SKRIV TIL 1929@bt.dk