Lyt til artiklen

Den 48-årige far til tre Muammer Arslan blev genoplivet flere gange, efter at politiet havde skudt ham. Det fortæller hans tidligere hustru til BT. Hun sår tvivl om politiets forklaring om, at han blev skudt i lysken.

Nazmiye har tre børn med 48-årige Muammer Arslan, der i fredags blev skudt og dræbt af politiet på åben gade i Slagelse.

Hun græder, da BT møder hende. Ude af stand til at forstå, hvad der er sket. 
Hendes og Muammer Arslans tre drenge på 15, 22 og 23 forstår heller ikke, hvordan det kunne ske.

- 'Hvorfor har de skudt vores far? Hvorfor sker det i Danmark?'
spørger de. Hvad skal jeg svare? Han var en god mand, ikke noget
voldeligt eller dårligt, siger Nazmiye.

Muammer Arslan blev skudt af ordensmagten natten til fredag. Søndag afgik han ved døden, til trods for, at han var meldt uden for livsfare.

Ifølge politiets version af historien opførte Muammer Arslan sig truende med en kniv efter at være blevet smidt ud af Old Irish Pub i Slagelse kort efter klokken 2. Politiet bad ham smide kniven. Da dette ikke skete, affyrede de varselsskud, og da han stadig ikke reagerede, skød de ham i lysken.

Blev skudt i låret
Muammer Arslans familie afviser imidlertid, at han blev skudt i lysken. De siger, at han blev såret af ét skud i låret, lige over knæet.

Nazmiye var med sine sønner på Rigshospitalet gennem weekenden, hvor man forgæves forsøgte at redde ham.

- De opererede og opererede, de gjorde alt, sagde lægerne. Men det var
ikke nok. Han havde mistet for meget blod, og der gik alt for lang
tid, inden ambulancen kom. Hvorfor skulle det være farligt at blive
skudt dér? spørger hun.

Ifølge familien gik der op mod 20 minutter, før ambulancen var på stedet. Familien har fået fortalt, at Muammer Arslan allerede var død, da ambulancen kom til stedet, men at det lykkedes at genoplive ham.

Politiet: Ingen kommentarer
Sagen bliver nu efterforsket af Den Uafhængige Politianklagemyndighed (DUP), der nærmest har valgt at lukket sagen ned for offentligheden. DUP ønsker ikke at oplyse, hvor mange skud, der blev afgivet, og vil heller ikke forholde sig til de nye oplysninger fra den tidligere hustru:

- Det kan vi hverken be - eller afkræfte. Der tilgår hele tiden oplysninger i forbindelse med efterforskningen, men det er ikke noget, vi kan kommentere, siger Kristian Palmann Jensen, der er chefkonsulent hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Sagen har vakt stor vrede i det tyrkiske mindretal i Slagelse. På fredag er der planlagt en demonstration, hvor mange ventes at deltage.