Lyt til artiklen

Flere familier har anmeldt voldelige episoder til politiet efter grov chikane på Bakkeskolen i Esbjerg.

Familierne fortæller i dagens udgave af JydskeVestkysten om fire børns barske oplevelser - herunder en dreng i 0. klasse, der bliver holdt af to elever fra 3. klasse, mens en jævnaldrende tæver ham. En pige på ni år, der bliver rullet i glasskår. En pige på 11 år, der barrikaderer sig en time på toilettet af frygt for at få tæv. Og en pige på ti, der får et æble smidt i ansigtet.

Tre af forældrene har politianmeldt voldelige overgreb på deres børn begået af andre elever, og flere af dem kritiserer samstemmende den indvandrer-dominerede skoles indsats. Det skriver JydskeVestkysten tirsdag.

- Det sejler fuldstændigt. Lærerne skrider ikke ind, når der opstår episoder, selv om de ser det, vender de bare det blinde øje til. Det er rystende, at det ikke får konsekvenser for dem, der står bag, siger Philip Lambertsen, der fortæller, at hans datter blev rullet i glasskår på skolen.

Andre forældre mener ikke, at det er lærernes skyld, men at de ganske enkelt ikke har muligheder for at gribe ind. De fire etnisk danske elever er bange for at færdes på skolens gange, og et af børnene har skiftet skole.

Konstitueret skoleleder på Bakkeskolen Kim Bondesen Nielsen afviser dog den hårde kritik:

- Jeg vil ikke kommentere på de enkelte sager, men jeg kan genkende nogle af dem, og vi har håndteret dem. Der finder ikke en hetz sted mod enkelte grupper af børn på Bakkeskolen, heller ikke de danske, og skolen er et trygt sted for alle elever, siger Kim Bondesen Nielsen, der ligeledes afviser, at lærerne undlader at gribe ind, når der opstår episoder.

Opdateret: Der er siden artiklens offentliggørelse kommet nye oplysninger frem i sagen. Historien om en ni-årig pige, der angiveligt blev rullet i glasskår, er ifølge skolelederen ikke sand.