Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Det kan jeg ikke lide. Det skal jo stå der, men det kan jeg ikke lide.«

Sådan siger skuespiller Esben Dalgaard i Radio4-programmet 'Det sidste måltid', da vært Lærke Kløvedal læser hans nekrolog op og siger, at skuespilleren kommer til at efterlade sig sin kone og to døtre.

Esben Dalgaard er uhelbredelig syg af hudkræft. En sygdom, som han også tidligere har været ramt af.

»Jeg har slet ikke haft alle de oplevelser med mine børn, som jeg forventer, jeg skal have. Og heller ikke med Charlotte (Esben Dalgaards kone, red.). Alle ens ambitioner om at blive gamle sammen, sælge huset, når ungerne flytte hjemmefra, og hvor vil man så vil have en lejlighed, alle de tanker og visioner, det er det, der gør ondt, at man på en eller anden måde bliver udfordret på: 'Ah, får man nu den oplevelse'.«

Skuespilleren har fået at vide, at han ikke skal kigge ind i en alt for lang fremtid, men det mener han er noget sludder.

Hans to døtre er ni og 16 år, og han indrømmer, at det især er tanken om at dø fra dem, der gør ondt.

»Og derfor er det ved gud heller ikke min plan at smutte herfra før om mange, mange år.«

Esben Dalgaard, som er 45 år gammel, er da også optimist og kan med sine egne ord ikke se, hvorfor han ikke skulle have 30 gode år tilbage i sig.

»Medicinen virker, og forskningen buldrer derudad. Og jeg har det i øvrigt godt. Jeg har det sgu godt. Der er nogle bivirkninger, men dem kan jeg sagtens overleve. Hvis det bare er dem, så er det fint.«

Esben Dalgaard, som blandt andet er kendt fra sin rolle i den populære Netflix-serie 'Kastanjemanden', begyndte sidste år på immunterapi, hvor man får kroppens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftcellerne.

Den har, som han også nævner i podcasten, virket godt, men i marts måtte lægerne sætte behandlingen på hold, da der var frygt for, at den ville skade Esben Dalgaards syn og i sidste ende gøre ham blind.

Frygten blev dog heldigvis afblæst igen.

Andre læser også