Alkoholmisbrug, slem sklerose og brystkræft. Livet har langt fra været let for Søsser Krag, der lørdag gik bort efter mange års sygdom.

Helle Virkner og Jens Otto Krags datter blev kun 51 år. I mere end halvdelen af sit liv kæmpede hun med slem sklerose. En sygdom hun fik konstateret som 25-årig, og som i mange år har lænket hende til en kørestol.

- Jeg synes, jeg har et godt liv. Jeg har lært at leve med sygdommen, fortalte Søsser Krag til BT tilbage i 2009.

Dengang havde hun netop mistet sin mor, den folkekære skuespiller Helle Virkner. De to havde et helt unikt bånd og var meget mere end mor og datter. I mange år boede de sammen i deres fælles hjem i Charlottenlund. Her gjorde Helle Virkner alt for at passe på sin syge datter. Selv de sidste år af moderens liv, hvor de begge sad i kørestol.

Her er Søsser Krags liv i billeder

Tre år før Helle Virkners død, udgav Søsser Krag bogen ’Min fars datter’. Her kom det frem, at hun ikke alene har kæmpet med sklerosen, men også med et alkoholmisbrug. Et misbrug, som hun beskriver i bogen, der skulle jage ensomheden og kedsomheden væk.

I bogen fortæller hun også om sin fars mange elskerinder, og hvordan hun aldrig kom sig over den forfærdelige oplevelse at finde sin far død i familiens sommerhus i Skiveren.

Efter Helle Virkners død i 2009 flyttede Søsser Krag ind i en beskyttet bolig på værestedet Rødbo i Ballerup, og et nært vennepar af familien har siden ageret værge for Søsser Krag.

Læs også: Søsser fik sit store ønske opfyldt

Kort tid efter hun var flyttet ind, fortalte hun til BT, hvor glad hun var for sit nye hjem i Ballerup.

- Men jeg tror ikke, jeg kan finde ud af at leve uden min mor, sagde hun ærligt.

Samme år fik Søsser Krag konstateret brystkræft og gennemgik i januar 2010 en stor operation. Siden har hun været hårdt svækket, og lørdag tabte hun så kampen.

Andre læser også