Foto: -

Den kontroversielle hotelarving Paris Hilton har åbnet en butik i muslimernes hellige by Mekka, hvilket har udløst en stime af vrede kommentarer verden over.

Med sit sexede og glitrende superstar-image har hotelarvingen Paris Hilton lagt navn til alverdens produkter - lige fra parfumer og hårbørster til film og musik. Mange af produkterne kan man købe i hendes helt egne Paris Hilton-butikker, og selv om den for muslimer hellige by Mekka har mange forskellige vestlige butikker, er lige netop Hiltons butik for meget af det gode. Det skriver CNN.

- Hendes butik er unødvendig, vi behøver den ikke. Hvis det var i vores hænder, ville vi lukke alle hendes butikker i Saudi-Arabien, siger sheik Adnan Baharith, som er en konservativ præst i Mekka.

paris

Mange andre muslimer har vist deres vrede over Paris Hilton-butikken via Twitter, hvor de anser Hiltons butik som toppen af isbjerget, når det gælder de mange vestlige butikker og brands, der efterhånden har indtaget den hellige by.

- Historiske, religiøse steder i Medina bliver ødelagt, mens Paris Hilton åbner en ny butik i Mekkas butikscenter, skriver den marokkanske forfatter Laila Lalami.

Og det er ikke kun blandt verdens muslimer, at butikåbningen anses for knap så gennemtænkt.

- Visse ting ved Paris Hilton falder ikke i ret god jord ved stærkt troende muslimer, herunder den der sexvideo og hendes overdrevne materialisme. Så at hendes pyntede, vantro nips skal findes i samme område som den muslimske tros største helligdom er bare en virkelig dårlig idé, skriver en blogger på San Francisco Examiner, mens en kommentar i det amerikanske udenrigspolitiske magasin Foreign Policy påpeger det absurde i, at en så kontroversiel kvinde åbner en butik i et land, hvor kvinder ikke har lov til at køre bil.Paris Hiltons butik i Mekka er hendes femte i Saudi-Arabien og hendes butik nummer 42 på verdensplan. Butikkerne sælger håndtasker, tilbehør, sko, parfumer, ure og t-shirts.

Den 31-årige kendis og hotelarving blev verdenskendt i 2003, da en sexvideo med Hilton og hendes ekskæreste dukkede op på nettet - få dage inden premieren på hendes reality-program »The Simple Life«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.