Sjette sæson af Mad Men er på vej. Optagelserne har ifølge en insiderkilde krævet airbrushing og kostumejustering. Problemet: Don Drapers (Jon Hamm) anatomi syd for bæltet.

Fænomenet har længe haft sit eget liv på blogs, sladdersite og ja, i fnisende samtaler mellem kvindelige Mad Men-fans.

Nu - hvor sjette sæson af den populære 60er-TV-serie om reklamefolk står til premiere i USA - mener tidsskriftet The Daily Beast at kunne fastslå en gang for alle:

Nej, "Don Draper", alias skuespilleren Jon Hamm, har ingen problemer med at fylde den velsiddende, pressefoldede, knivskarpe designerhabitbuks ud. Slet ikke. Ej heller badebuksen.

En kilde hos AMC, der producerer "Mad Men", bekræfter over for The Daily Beast og New York Daily News, at den velhængte skuespiller måtte instrueres i at bære underbenklæder under indspilningen af særlige scener - særligt fordi TV-serien har nået et tidspunkt i modehistorien, hvor stramt tøj var in.

"Jon's imponerende anatomi er så distraherende, at de (filmholdet, red.) høfligt måtte insistere på trusser," siger kilden til Daily Beast.

Det forlyder også, at marketingteamet bag showet måtte i gang med den helt store photoshopping og airbrushing af plakater og reklamebillboards, før marketingmaterialet blev sendt ud - af frygt for de trafikulykker, misundelsesanfald og almen forargelse/begejstring Jon Hamm-legemsdelen i King Kong-størrelse kunne foranledige.

"Forestil dig, hvor distraherende den slags kunne være på siden af en bus eller bygning," fortsætter kilden: "Da PR-billederne kom ud i de første sæsoner, måtte vi arbejde på dem. Alle var bekymrede, om Christina Hendricks' bryster, men det er Jon, som har mest at vise frem."

Både kilden og Jon Hamms agent understreger dog, at Hamms pakke-problematik hører til i den absolut pæne ende af skalaen over personlige udfordringer.