Lyt til artiklen

Hannah Melissa Ginic frygter, at hendes halvandet år gamle datter, Cecilya, bliver tvangsfjernet.

Den 19-årige Hannah, kendt fra Kanal 4-successen 'De Unge Mødre', fortæller, at Skive kommune på et møde sidste uge fortalte, at de har sat en tvangsfjernelsessag i gang, fordi de ikke mener, at Hannah dækker datterens basale behov.

 - De siger, at Cecilyas hverdag er uforudsigelig, og at hun ikke får, hvad hun har brug for følelsesmæssigt. Og så siger de, at hun ikke får rent tøj på og er beskidt, når hun kommer i aflastning og i dagplejen, siger Hannah, der blev rigtig ked af det, da hun hørte det.- Det passer overhovedet ikke. Vi har et fast ritual med, at hun kommer i bad hver aften. Og selvfølgelig kan det ske, at jeg glemmer at lægge skiftetøj i dagplejen, men det sker vel også for alle andre, siger hun.

Hun er i forvejen hårdt ramt, fordi hun skal opereres i hovedet 3. februar, og mødet i torsdags fik bægeret til at flyde over.

- Jeg brød helt sammen. Jeg følte, at ingen lyttede til mig, og at de er gået bag om ryggen på mig, siger Hannah Melissa Ginic, der ellers er glad og lykkeligt forlovet med kæresten Maks.Cecilya er i en aflastningsfamilie hver anden weekend, og det er formentlig her, Cecilya skal bo, hvis hun bliver tvangsfjernet.

- Til mødet i torsdags prøvede de at presse mig til at gå med til en frivillig anbringelse. Men det vil jeg overhovedet ikke være med til. Cecilya har det godt hos mig, fastslår Hannah. 
 
Inden en eventuel tvangsfjernelse kan føres ud i livet, skal sagen dog i Børn- og Ungeudvalget i Skive Kommune, hvor Hannah har en advokat ved sin side.Hannah har tidligere risikeret at få tvangsfjernet datteren, da hun var omkring 4 måneder gammel. Den gang flyttede mor og barn ind på Sabrogården i Skive, der er et bosted for unge mødre, og 1. april sidste år fik hun lov til at flytte i egen lejlighed med datteren.