Foto: Svend Åge Mortensen/Bax Lindhardt

- Det er i sig selv så frygteligt, at vi er nødt til at mindes hende som den muntre pige, som hun var, siger operasanger og skuespiller Joachim Knop om vennen og kollegaen, Mira Wanting, der døde af livmoderhalskræft den 22. december.

De to har spillet sammen på film mange gange - ikke mindst i de i alt fem film om 'Anja & Viktor', som de begge var fast inventar i. Så for ham er tabet af Mira Wanting ikke alene tabet af en kollega - det er også tabet af en rigtig god veninde.

- Det er simpelthen så sørgeligt, siger han, da BT taler med ham fredag aften.

- Men når først man kommer på hospice, så ved man jo godt, hvor vej, det går.

Selvom Mira i de sidste uger af sit liv var meget syg, så er det en helt anden udgave af den smukke skuespiller, han husker.

- Jeg tænker tilbage på hende som det, hun var: Sød, dejlig og smilende, siger han og slår fast, at han håber, at det er sådan, vi alle vil huske hende.

- Det er i sig selv så frygteligt, at vi er nødt til at mindes hende som den muntre pige, som hun var. Det sidste jeg så, var hendes søde smil, siger han og fortæller, at han har kendt til hendes død, siden den indtraf den 22. december.

- Det har været svært ikke at kunne besvare telefonen, siden rygterne om hendes død begyndte at florere få dage før jul, da jeg jo godt har vidst, at hun var død. Men jeg har, i respekt for familien, ikke ville udtale mig. Det har gjort, at jeg ikke har taget min telefon, når jeg ikke har kunne se, hvem der ringede, siger han og fortæller, at han ikke var med til begravelsen af kollegaen og vennen.

- Familien ville gerne have, at det skulle foregå i stilhed og jeg er glad for, at de fik lov til at sige farvel og bisætte hende i fred og ro.

Mira Wanting, der døde den 22. december, blev bisat i går, fredag, fra Søndre Kapel ved Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København. Hun blev 34 år og efterlader sig to piger. Fillipa på to et halvt og Alberte på 13 år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.