Siden 2006 har fodboldkommentar Jens Jørgen Brinch kæmpet mod kræften. Nu fortæller han i en ny bog, at sygdommen er uhelbredelig.

- I 2010 gav lægerne mig den besked, at kræften er kronisk. Det har spredt sig til lymferne, hvorfra det er ukontrollabelt, fortæller Jens Jørgen Brinch i bogen ’Sportens stemmer’, hvor 13 sportsjournalister fortæller om deres karriere til journalisten Erik Nielsen.

56-årige Jens Jørgen Brinch fik konstateret kræft i tarmene i 2006. Senere fandt lægerne også kræft i leveren, og efterfølgende har det spredt sig til lymferne.

Da han i 2006 fik konstateret kræft, var han væk fra jobbet i 14 måneder. Her gennemgik han tre operationer og kemoterapi. I 2007 blev han ansat ved TV2 Sport, hvor han skiftevis passede sit job og gik i behandlinger.

For knap to år siden fandt han ud af, at han er uhelbredeligt syg. Det skete ved et tilfælde, da han en dag stod og sludrede med en sygeplejerske på Sygehus Syd i Aalborg. Her spurgte han ind til hospitalets helbredelsesprocent, og det undrede sygeplejersken, der spurgte, om han ikke var klar over, han var uhelbredelig syg. Det fik Jens Jørgen Brinch til straks at opsøge overlægen, der kunne bekræfte, at den behandling han modtog, ikke var helbredende.

De sidste fire år havde han  ellers modtaget behandling på hospitalet i den tro, at han kunne kureres. Han har hele vejen igennem prøvet at holde humøret højt og samtidig passe sit job som fodboldkommentator.

- Den er hård, siger han i bogen og fortæller, at han efterfølgende fortsatte kemobehandlinger. Samtidig fortsatte han også arbejdet på TV2 Sport.

- Så - selv om håret er faldet af, og jeg er træt – arbejder jeg igennem. Man kan sige, at sporten og ikke mindst fodbolden i den her periode er min trøst. Jeg glemmer min sygdom, når jeg kommer ind på et stadion, siger han.

Når Jens Jørgen Brinch i dag ser tilbage på sin karriere, er han dog ikke i tvivl om, at han har arbejdet for meget.

- Jeg skulle have passet bedre på mig selv, siger han og fortæller, at han som freelancer i perioder arbejdede mellem 20-21 timer i træk.

- Jeg tror, at det fik sygdommen til at bryde ud.

Bt.dk har været i kontakt med Jens Jørgen Brinch. Han fortæller, at siden han blev interviewet til bogen, er hans tilstand forværret. Han er i dag sygemeldt fra sit job hos TV3 Sport.

Andre læser også