Den 40-årige musicalstjerne har fået ønskebarnet med sin nære ven. Hun er allerede tilbage på scenen efter fødslen for fire måneder siden.

Det kom som lidt af en overraskelse, da den succesfulde musicalskuespiller Julie Steincke fødte sønnen Storm Alexander i august.

For Steincke var single efter et langt forhold og havde gået meget stille med den glade nyhed, som i den grad var planlagt. Nu 40-årige Julie Steincke har altid drømt om at blive mor, men efter ti år sammen med sin engelske kæreste Ylan Hirschfield, stod hun i begyndelsen af 2015 som single og barnløs.

»Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke blev gravid. Min ekskæreste og jeg prøvede i fire år uden held. Jeg tænkte, det var på grund af distancen – det er jo ikke lige sådan at blive gravid, når man bliver ældre. Men da vi gik fra hinanden, fik jeg taget et blodprøvetest,« fortæller hun, da BT møder hende i Grøften i Tivoli til pressemøde for den kommende musical ’Elf’, der får premiere til næste jul.

Ikke mange chancer

Resultatet var nedslående.

»Lægerne gav mig et år til at få et barn, jeg havde 19 procents chance for at blive gravid,« forklarer hun.

Julie var ikke i tvivl.

»Jeg ville være mor. Og så måtte jeg jo handle,« slår hun fast, og heldigvis lå løsningen lige for:

»Jeg har fået barn med min bedste ven. Det fungerer rigtig godt, for jeg bliver jo ikke sur på min bedste ven. Vi var vidunderligt heldige, men vi fik også lidt hjælp,« fortæller hun med et stort smil om de ellers dårlige odds.

Farmand er skuespiller

Far til lille Storm er skuespilkollegaen Henrik Lund. Julie har sønnen på fuld tid, men hans far spiller også en rolle i hans liv. Lund er i forvejen far til en datter på ni.

Julie Steincke er allerede tilbage i sit rette element her fire måneder efter fødslen: på de skrå brædder.

Hun kommer direkte fra prøver på ’Chicago’, der får premiere den 26. januar.

Julie Steincke har hovedrollen som Velma Kelly, mens Maria Lucia spiller Roxy Hart. Også Henrik Lund medvirker i forestillingen.

»Det er lidt dårligt timet, men når jeg savner Storm, kan jeg gå over til ham og snakke. Det er dejligt,« fortæller hun.

Mens Julie er i gang med at forberede den populære forestilling, er hendes forældre kørt i stilling som babysittere.

»Han har verdens bedste bedsteforældre, men det er nærmest en militær operation, hvor alt skal planlægges,« indrømmer hun.

Hvordan tog omgivelserne din beslutning om at blive solomor?

»Dem tænkte jeg slet ikke på. Men de har taget det fantastisk. Mine forældre var lykkelige og ved, at jeg har drømt om at blive mor, siden jeg var 18. Og de elsker faderen,« fortæller hun.