Jetsetdronningen Janni Spies mistede i weekenden sin nære veninde gennem mere end 30 år Lene Christensen, som sov stille ind efter længere tids sygdom, skriver Se og Hør.

I en skrftlig kommentar til BT fortæller fortæller Janni Spies, at hun er 'meget berørt af Lenes bortgang'.

Lene Christensen var Simon Spies' privatsekretær i den afdøde rejsekonges legendariske storhedstid. Det var i denne tid, hun mødte Simon Spies' enke, den nu 54-årige millionøse Janni Spies, som var ansat i firmaet og siden blev gift med chefen. Og de to kvinder har siden holdt et nært venskab.

»Efter Simons død, hvor jeg blot var 21 år gammel og pludselig stod i en situation, jeg ikke selv var herre over, tog Lene mig under sine vinger, og var der ubetinget for mig. Hun blev min privatsekretær og håndterede pressen både for koncernen og for mig privat.  Lene var en ener. Hun var ekstremt loyal, trofast, sjov og meget intelligent. Vi rejste sammen både privat og i arbejdsøjemed og blev derfor meget tætte. Jeg kommer til at savne hende,« skriver Janni Spies onsdag i en skriftlig kommentar.

Se og Hør talte med rejsedronningen mandag aften. Her havde hun lige fået overbragt den triste nyhed om, at Lene Christensen lørdag sov stille ind på Rigshospitalet i en alder af 68 år.

Og det var således en dybt bevæget Janni Spies, der måtte fortælle, at hun endnu ikke havde fattet det hele.

»Vi har så mange minder sammen. Hvad vi dog ikke har oplevet. Bare et enkelt stikord, så kunne vi ligge flade af grin. Jeg kommer virkelig til at savne hende. Det er så trist. Nu vil jeg hjem og sidde helt stille og prøve at begribe det,« sagde Janni Spies til Se og Hør.

De to kvinder mødte hinanden, da Janni Spies - dengang Janni Brodersen - arbejdede som piccoline i rejsekoncernen Spies, hvor Lene Christensen var ansat som underdirektør. Senere giftede den dengang 20-årige Janni Spies sig med rejsekongen.

Efter blot et års ægteskab døde Simon Spies, men selv efter at dette deres bindeled var borte, bevarede kvinderne kontakten og venskabet, som trods mere end 30 år og nye mænd i millionøsens liv, kun voksede.

Lene Christensen har således været fast gæst ved Spies-familiens store begivenheder som barnedåbe, konfirmationer samt de voksne børn Michala og Christophers fødselsdage, skriver Se og Hør.