12. september bliver Danmarks smukkeste kvinde kåret i skønhedskonkurrencen Miss Danmark. Vi har på BT kørt vores egen konkurrence, hvor I har haft mulighed for at stemme om, hvem der skulle være »brugernes favorit«.

Efter seks semifinaler med i alt 30 deltagere og tusindvis af stemmer - blev der fundet seks finalister, der skulle gå endnu en omgang, så »BT Brugernes Favorit« kunne findes. Og lørdag blev finalen afgjort - og vinderen er nu fundet.

I alt blev der afgivet omkring 90.000 stemmer i finalen - og med 39% af stemmerne er det 18-årige Aki-Matilda, der løber med titlen. Aki-Matilda skiller sig ud ved at være konkurrencens grønlandske islæt - hun er for nylig flyttet til København, hvor hun studerer statskundskab på Københavns Universitet og arbejder som studentermedhjælper i Folketinget hos det Grønlandske parti Siumut.

Miss Danmark

Den 18-årige Miss Danmark-finalist fik overrakt de gode nyheder ved en velgørenhedsmiddag på Cafe Sommersko i København lørdag. Og det var en glad vinder.

»Jeg er så overvældet. Bare det, at der er nogen, som har stemt på mig, synes jeg, er en fantastisk følelse. Jeg er meget taknemmelig overfor alle dem, der har stemt på mig - både her i Danmark og i Grønland, hvor jeg kommer fra. Jeg ved, der er mange, som har stemt på mig deroppe.«

»Jeg kan kun sige tak. Tusind tak.«

AnneMarie

Giver det dig et ekstra boost frem mod finalen i Miss Denmark den 12. september?

»Ja, selvfølgelig. Det giver mig helt klart et boost, at jeg ved, der er så mange, som hepper på mig. Jeg bliver nødt til at give den en ekstra tand til finalen.«

Her modtager brugernes favorit Aki-Matilda Høegh-Dam sin præmie - sammen med Bahram, der ejer Cafe Sommersko, og Lisa Lents, som står bag konkurrencen.
Her modtager brugernes favorit Aki-Matilda Høegh-Dam sin præmie - sammen med Bahram, der ejer Cafe Sommersko, og Lisa Lents, som står bag konkurrencen. Foto: Michael Bothager
Vis mere

Udover æren og en buket blomster vandt Aki-Matilda også et luksuriøst spa-ophold. Velgørenhedsmiddagen var med alle 30 Miss Danmark-finalister og var til fordel for World Childhood Foundation.

Nummer to i afstemningen blev 18-årige Cecilie Øvind.

Her er resultatet af afstemningen: