Danmarks Radio dropper Margaret Lindhardt uden forklaring.

- Jeg må da indrømme, at jeg følte mig noget chokeret, da jeg fik beskeden.

Margaret Lindhardt er hver søndag bestyrer af det ældste underholdningsprogram i Danmarks Radio, og samtidig den der har siddet længst ved mikrofonen i det  populære ønskeprogram Giro 413.Da hun startede som vært var der omkring 400.0000-500.000 lyttere.

Idag stiller hele 800.000 lyttere ind hver søndag. Det er en absolut sjældenhed for et radioprogram med så mange lyttere, og i særklasse når man tager i betragtning at søndagens ønskeprogram er Danmarks Radios ældste underholdningsprogram uden konkurrence.

Men til januar er det slut for Margaret Lindhardt, der er fjernet fra sit hjertebarn.
Hvad der derefter skal ske, ved ikke engang DRs chefer. Eller de vil i hvert fald ikke sige det til programmets studievært.

Margaret Lindhardt blev fyret fra Giro 413 allerede i maj måned, hvor den yderst populære radiovært fik den brutale besked af sin nærmeste redaktør.

- Du skal ikke lave programmet mere, sagde hendes chef, og da Lindhardt bad om en forklaring, sagde redaktøren, at det eneste han kunne sige var, at programmet skulle flyttes til en anden afdeling.

Yderligere forklaring kunne radioværten ikke få efter de 17 år ved mikrofonen.

- Jeg synes da egentlig, at det mindste man kunne forlange var en forklaring, når nu jeg har lavet programmet i så mange år, siger Margaret Lindhardt til B.T.

- Jeg har hørt, at de vil lave programmet om, og at det skal overtages af distrikt Næstved, siger Margaret Lindhardt til B.T.

Hvordan har du det med, at du ikke skal lave Giro 413 mere?
 - Ja, men det har jeg det da skidt med. Jeg føler mig faktisk kasseret, og det føles lidt som en spand koldt vand, det må jeg indrømme. For det er jo et program jeg altid har brændt for i alle årene, og som jeg samtidig synes, at jeg med held har forsøgt at forny hen af vejen.

- De mange reaktioner jeg får fra lytterne, tyder da også på, at de er glade for fornyelsen, siger Margaret Lindhardt, der oplyser, at hendes lyttertal har været stigende. Også det sidste år.

- Jeg tror det seneste tal jeg fik var, at vi har omkring 800.000 lyttere.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra DRs Generaldirektør Maria Røn Rørbye, og heller ikke fra den ansvarlige redaktør inden denne artikels deadline.

BT følger sagen.