Hvis Dario Campeotto er hjemme fredag aften, ser han ligesom mange andre danskere DRs seermagnet X Factor. En favorit-deltager har han ikke, men han er især vild med denne sæsons kvindelige dommer, Sanne Salomonsen.

»Sanne forgylder det hele ved at have nogle gode meninger og nogle fornuftige kommentarer til de unge mennesker - og kærlighed, kærlighed, kærlighed. X Factor lever på en ny måde. Hun giver dem det, de har brug for, så de kan stå alene. Det vækker minder om, hvordan jeg selv begyndte,« siger Dario Campeotto.

Han trækker tråde til sin egen ungdom, hvor han havde Sejr Volmer-Sørensen som mentor, og dengang han sammen med blandt andre Otto Brandenburg og Grethe Sønck sang i Radiohuset.

»Vi var fem solister, som skulle synge sammen - vi var helt ukendte, men sidenhen blev vi verdensberømte i Danmark. Volmer-Sørensen lærte mig at synge på dansk. Så på den måde er det lidt det samme,« siger Dario Campeotto.

Hvad er dit bedste råd til årets deltagere?

»Dengang jeg var ung, var vi ikke oppe imod ret meget, men X Factor-deltagerne bliver klædt af til skindet. De skal have at vide, at de skal tage den med ro - og hvis det ikke bliver til noget, så bliver det ikke til noget. Og gør det: Så tillykke,« siger Dario Campeotto og tilføjer:

»Nogle af dem virker som om, de er nødlandet fra månen. Det er synd for dem, men de er jo ikke blevet tvunget til noget. De bliver smidt ud fra femte sal. De skal forsøge at tage det hele med ro og som en oplevelse.«