Jocelyn Larocque vandt torsdag sølv ved vinter-OL i Pyeongchang. Så skulle alt vel være godt. Men det var det ikke.

Den 29-årige ishockeyspiller var nemlig på det tabende finalehold i kvindernes turnering, hvor USA overraskende slog Canada 3-2 efter overtid.

Canada havde vundet OL-turneringen fire gange i træk, men i Sydkorea var naboerne fra USA altså for stærke - til canadiernes store skuffelse.

Efter kampen er der som bekendt medalje-ceremoni, og det var her, Jocelyn Larocque gjorde noget, som gjorde hende upopulær.

Jocelyn Larocuqe (to fra venstre) nægtede som den eneste canadier under at have sin sølvmedalje på under medaljeceremonien efter kvindernes ishockey-turnering ved OL.
Jocelyn Larocuqe (to fra venstre) nægtede som den eneste canadier under at have sin sølvmedalje på under medaljeceremonien efter kvindernes ishockey-turnering ved OL. Foto: BRIAN SNYDER
Vis mere

Kort efter at have modtaget sin sølvmedalje tog hun medaljen af og lagde den i den tilhørende æske, hvor den blev liggende, imens den amerikanske nationalmelodi 'The Star Spangled Banner' blev afspillet til ære for guldvinderne.

Amerikanske fans og Jocelyn Larocques egne canadiske holdkammerater bad hende tage medaljen på, men hun var ligeglad. Skuffelsen over ikke at have vundet guld var meget større end glæden over trods alt at have vundet en olympisk sølvmedalje, som de fleste idrætsudøvere kun kan drømme om.

»Det var bare hårdt. Vi har arbejdet så hårdt. Vi ville have guld. Men det fik vi ikke,« sagde Jocelyn Larocque efterfølgende ifølge Daily Mirror.

LÆS OGSÅ: OL-sensation: Tyskland slår Canada - og er i finalen!

Men hun var ked af, at hun havde taget medaljen af under ceremonien. Hun kunne ved nærmere eftertanke godt se, at det virkede respektløst.

»Jeg vil gerne undskylde over for IOC, IIHF, OL-orgnisationen her i PyeongChang, den canadiske olympiske komité, det canadiske ishockeyforbund og især til mine holdkammerater og mine fans. Det har været en ære at repræsentere mit land og vinde en medalje for Canada,« sagde Jocelyn Larocque og tilføjede:

»Jeg er stolt af mit hold, og jeg er stolt af at have været på podiet i verdens største idrætsbegivenhed. Det var et øjebliks skuffelse, der fik mig til at gøre, hvad jeg gjorde. Det er et tidpunkt i mit liv, som jeg ville ønske, jeg kunne gøre om.«

 

 

Andre læser også