Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen havde en forrygende sæson i NHL for Anaheim Ducks i sidste sæson. Det får han nu papir på.

Sæsonen har nemlig været så god, at holdets fans har kåret Frederik Andersen som årets rookie. Altså den bedste nye spiller i ligaen for holdet.

Her var Frederik Andersen med i opløbet med Hampus Lindholm og John Gibson om prisen, men med bare 7,3 pct. af stemmer til John Gibson var det reelt et kapløb mellem Frederik Andersen og den svenske back.

Her blev det til 44,5 pct. af stemmer til Lindholm, mens Frederik Andersen fik 48,1 pct. og dermed løb med hæderen.

Det har også været en noget af en sæson for Frederik Andersen, der kæmpede hårdt om pladsen i målet og fik 28 kampe i grundspillet og syv i slutspillet. I hans første 10 kampe i verdens bedste ishockeyliga vandt han ni af dem - noget, som kun tre målmand tidligere har præsteret. Samtidig havde han en redningsprocent på 92 pct., som er ganske pænt for en rookiemålmand i NHL.

Derfor er det heller ikke første gang, at Frederik Andersen bliver hyldet for sin sæson. Han kom nemlig også på NHL-journalisternes rookie-hold.

Dengang lød det sådan fra Frederik Andersen:

- Jeg har haft en god sæson, og mit mål er at fortsætte min udvikling, sagde han.