Mikkel Hansen og co. er havnet i den suverænt sværeste gruppe, når Qatar er værter for VM i herrehåndbold i 2015.

Polen, Rusland, Argentina, Bahrain og Tyskland. Det er modstanderne i VMs gruppe D, når Danmark skal spille VM i herrehåndbold til januar.

Dermed er Danmark havnet i VMs suverænt sværeste gruppe, hvor kun Bahrain på forhånd er udråbt som prygelknabe. Det mener Danmarks landstræner, Gudmundur Gudmundsson, der vurderer, at Danmark i samtlige seedningslag skal møde den stærkeste modstander.

- Tyskland fra sjette lag giver lidt sig selv som den sværeste, men det er Polen også i andet lag, Rusland i tredje og ikke mindst Argentina i fjerde. Det er altså et rigtigt, rigtigt godt hold, siger Gudmundur Gudmundsson i en pressemeddelelse.

- Jeg tror aldrig, jeg har set en VM-gruppe, der har set sværere ud ende denne her. Men sådan blev det så – og det kan vi jo ikke ændre på, siger den islandske landstræner.

Den stærke håndboldnation Tyskland hører normalvis ikke hjemme i det dårligst rangerede seedningslag ved slutrunder. De er lukket ind i det fine VM-selskab på bekostning af Australien, som ellers havde kvalificeret sig som det bedste hold fra Oceanien.

Men det internationale håndboldforbund (IHF) har frataget Oceanien og Australien VM-pladsen, fordi Oceanien i øjeblikket ikke har et anerkendt kontinentalforbund. IHF har modtaget hård kritik for denne beslutning. Kritikerne mener, at Tyskland har fået pladsen, fordi de kan trække flere tilskuere og TV-seere til kampene i Qatar. Og det bliver altså nu i sidste ende Danmark, der får fornøjelsen af tysk - og ikke australsk - modstand fra sjette lag.

- Det er klart, at det havde set noget anderledes ud, hvis Tyskland ikke havde fået foræret Australiens plads – så havde de fire hold, der går videre fra gruppen, lidt givet sig selv. Men som det er nu, må mindst et rigtigt godt hold ud og spille om Presidents Cup, mener Gudmundur Gudmundsson.

VM-grupperne:

A: Spanien, Slovenien, Qatar, Hviderusland, Brasilien og Chile

B: Kroatien, Bosnien/Hercegovina, Makedonien, Østrig, Tunesien og Iran

C: Frankrig, Sverige, Algeriet, Tjekkiet, Egypten og Emiraterne

D: Danmark, Polen, Rusland, Argentina, Bahrain og Tyskland