Til sommer er det slut for Torsten Laen.

Her stopper den tidligere danske landsholdsspiller sin håndboldkarriere. Det skriver han nuværende klub, GOG, på sin hjemmeside.

»Det er jo lidt specielt. Jeg er opfostret med mange gode år i Gudmehallen, og jeg har vundet mange titler. Min identitet er selvfølgelig forbundet med at være 'håndboldspilleren Torsten', men alting har en ende, og det er det rigtige tidspunkt nu at sige tak for denne gang og lægge håndboldskoene på hylden. Jeg ser frem til det, der venter mig efter sommeren 2018, og det glæder jeg mig også til. Det er et nyt kapitel i mit liv,« siger Torsten Laen til klubbens hjemmeside.

Stregspilleren er efterhånden blevet 38 år gammel.

Han nåede at spille 152 landskampe og lave 257 mål. Han var med i truppen, da det danske landshold vandt EM-bronze i 2002 og 2004.

»EM-medaljen i 2002 står som noget helt særligt. Det var meget længe siden, at Danmark havde været med så langt fremme, og den oplevelse i Sverige var fantastisk,« siger Torsten Laen til GOGs hjemmeside.

Han var dog ikke med til at vinde EM-guld i 2008, selv om landsholdseventyret først sluttede i 2010.

»For helvede da. Hvis bare jeg havde fået den medalje med ...,« som Torsten Laen siger i et stort afskedsinterview med Sportfyn.dk.

Karrieren begyndte i GOG, hvor han vandt tre danske mesterskaber og tre pokaltitler, inden han i 2007 skiftede til udlandet. Først i spanske Ciudad Real (med to Champions League-titler som udbytte) og siden i tyske Füchse Berlin. Han vendte i 2013 hjem til den danske liga. I første omgang til KIF Kolding København, hvor han var med til at blive dansk mester to gange.

I 2016 skiftede han 'hjem' til GOG, hvor det hele også begyndte. Men i denne sæson har han kun været marginalspiller.