Den serbiske landstræner var fuld under en kamp ved EM i håndbold i sidste måned, og han efterlod en hotel-regning på 9.000 kroner for alkohol.

Det skriver det serbiske landshold ifølge svenske handbollskanalen.se med serbiske 24sata som kilde.

Den kamp, hvor træner Jovica Cvetkovic skulle have været beruset, var mod Hviderusland i turneringens hovedrunde. Hviderusland vandt kampen 32-27.

I det åbne brev står der:

»Kære venner og sportselskere,

I løbet af de sidste to dage er vi uden grund blevet placeret i skammekrogen 'takket være' 'landstræner' Jovica Cvetkovic, som har fremført en række løgne om os. Nu er det vores tur til at udtale os.

Ansvarligt, sportsligt og moralsk hævder vi, at hvert et ord udtalt af Cvetkovic er løgn.

Lad os begynde med grundlæggende oplysninger. Er det muligt, at en nations landstræner ikke ved i hvilken klub spillerne spiller? Er det muligt, at landstræneren troede, at Zarko Sesum spillede i Löwen og ikke vidste, at han havde været i Göppingen i fire år? Er det muligt, at landstræneren spørger Bogdan Radivojevic 'hvor spiller du nu, min ven?' med henvisning til klubholdet, for det vidste han ikke. Er det muligt, at landstræneren tager til Skopje for at tage med Alem Toksic, når han spiller i Velenje?

Hvis ja, så burde vi ikke blive forbavsede over, at han ikke kendte 85 procent af modstanderne.

Hvad skal man sige til, at 86 procent af træningerne under EM ikke blev gennemført. Og når han gjorde det, røg han i hallen under træning. Med Serbiens våbenskjold på trøjen! Røg i omklædningsrummet før kampene er ikke en nyhed.

Under EM rejste landstræneren ikke med holdet i bussen. Han kørte i privatbil. Der var ingen oplysninger om, hvornår der var morgenmad eller aftensmad, da vi skiftede hotel.

Efter syv dage på hotellet var regningen for alkohol på 1200 euro for en person! Så er det ikke så underligt, at landstræneren var i en alkoholiseret tilstand hver nat. Det kulminerede, da han i en sådan tilstand styrede kampen mod Hviderusland. Under påvirkning af alkohol angreb han og slog forbundets næstformand Dragan Skrbic. Ja, det er korrekt, for de tilstedeværende spillere måtte skille parterne ad og dæmpe gemytterne hos dem.

LÆS OGSÅ: Alt om den danske EM-optur: Stjerne-klipklappere, Balkan-gangster og 'store patter?'

Det er pinligt og uanstændigt, at Jovica Cvetkovica med sin ukundskab og skandaløse opførsel går bag vores rygge. Vi tog afsted til EM for at kæmpe for vores land om hæder og ære, sådan som vi altid gør.

Det er vores pligt at fortælle sandheden til offentligheden, som er med os, når vi vinder, og når vi taber. Vi accepterer vores fejl, men vi har ingen grund til at lyve og opfinde historier. Vi gemmer os ikke. Vi fejrer sejrene og accepterer nederlag.

Med venlig hilsen,

Spillerne på det serbiske landshold.«

Det åbne brev kommer som en reaktion på, at Jovica Cvetkovic havde sagt, at syv af spillerne havde booket billetter hjem fra Kroatien til Serbien allerede inden den sidste kamp i den indledende pulje mod Island, som Serbien dog vandt 29-26.

Desuden anklagede han Petar Nenadid, Darko Djukic, Dobrivoje Markovic og Nemanja Zelenovic for at være gåët på natklub i Zagreb under mesterskaberne.

 

Andre læser også