FCK tabte terræn til FC Nordsjælland, og lige nu er Brøndby, FCM og FCN foran københavnerne, mener manager Ståle Solbakken

Bryllupsrejsen er ovre i FC København. Ja, der har vel nærmest været tale om en masse-skilsmisse i sommer, hvor flere profiler efter to års succes er blevet solgt.

Det har givet en skidt sæsonstart efter FC København’ske termer. For godt nok kvalificerede man sig til Europa League, men drømmen var Champions League, og modstanderen var overkommelig. Og når det så følges op af en helt tung lussing – tenderende til en knytnæve – med 3-0-nederlaget til FC Nordsjælland, gør det ondt.

»Vi er nok i den sværeste situation, vi har været i siden 2013/14,« siger Ståle Solbakken, men vil helst ikke undskylde sig.

»Vi må kunne tage det i FCK. Vi har haft to sæsoner, hvor det har været en dans på roser. Vi kunne slå hvem som helst i Champions League, og vi vandt ligaen med 100 point og hentede fire pokaler. Nu står vi med ryggen mod muren. Vi må rejse os og vise, at vi er mænd,« siger FCK-manageren.

FC Københavns nederlag til FC Nordsjælland var fortjent, men det betød også, at Kasper Hjulmands mandskab øgede forspringet til ni point. Det er et godt stykke op, ligesom de fire point til FC Midtjylland og Brøndby heller ikke højner humøret.

I mesterskabskampen ser Ståle Solbakken derfor nu tre hold foran sit eget.

»Der er i hvert fald tre, der er foran os i øjeblikket. Brøndby, FC Midtjylland og FC Nordsjælland. Men det er det, der bekymrer mig mindst. Der er langt til maj. Men vi er nødt til at få fjernet vores hjerneblødninger. Nu er der landskampspause, hvor ingen af os ser hinanden. Og så må vi komme tilbage med klare hoveder og få trænet godt,« siger Ståle Solbakken.

FC København gør dog noget ved det. Lørdag blev Martin Pusic og den slovakiske midterforsvarer Denis Vavro præsenteret i klubben. Fansene vil dog gerne have flere, men det får ikke Ståle Solbakken til at bede direktør Anders Hørsholt om flere millioner.

»Vi har penge nok. Vi har lavet en hurtig kontrakt med Pusic. Når du får din førsteangriber skadet kort før transferdeadline, så er der ikke penge i budgettet til bare at gå ud og købe en ny til flere millioner euro. Der må vi finde en løsning, som kender ligaen,« siger Solbakken og fortsætter.

»Alle håbede på Sviatchenko, men købte vi Sviatchenko, ville han være klar om fire-fem uger. Det er ikke sikkert, at vi har penge til både at betale Celtic og lønnen. Vi snakkede med Celtic en gang, og der var vi langt, langt fra. Det er hverdagen. Så kan man spørge, hvorfor vi ikke køber en til. Men som det ser ud nu, har vi en trup, som jeg synes er spændende.«

 

»Nej, det har de ikke. Det kan godt være, vi havde hentet Denis Vavro alligevel. Ham har vi fulgt rigtig længe. Men de blev ikke medgørlige på prisen før nu. Vi håber, at han er så dygtig, at han finder sig hurtig til rette, og at han er så god, at han kan spille fra dag et. Men der er nogle sprogproblemer og nogle taktiske ting, men når han kommer tilbage finder vi hurtigt ud af, hvor hurtigt det kan gå, og hvor klar han er,« siger Solbakken, der i kampen mod FCN blev ramt af en ny nedtur.

Peter Ankersen sparkede sig til et rødt kort er nu ude af de næste par kampe.

»Det er dumt lavet af mig at give ham chancen for at stikke mig et rødt kort. Man må sige, at han ikke tøvede med at benytte det. Når jeg har set den på skærmen igen, synes jeg, at hvis dommeren havde haft lidt mere fokus, havde han også givet den anden et gult kort og sendt ham ud. Det er lidt skidt dømt af ham. Men jeg skal ikke stå og være dommer. Jeg gav ham selv muligheden, og det accepterer jeg fuldt ud,« siger Peter Ankersen.