Den tidligere Formel 1-boss Bernie Ecclestone bakker kørerne op i, at der skal ske ændringer i sporten, hvis den skal have en fremtid.

I onsdags offentliggjorde denne sæsons Formel 1-kørere et fælles brev, hvori de kræver ændringer, hvis sporten skal have en fremtid. Racerkørerne mener, at beslutningsprocesserne er forældede og dårligt strukturerede.

Jenson Button, Sebastian Vettel og Alexander Wurz stod som de primære afsendere på kørernes brev, men samtlige af feltets kørere skal angiveligt være afsendere på brevet.

Bernie Ecclestone reagerer nu på Formel 1-kørernes krav, og han er langt hen ad vejen enig, om end han også råder dem til at foreslå, hvordan forandringerne skal finde sted. Men den 85-årige englænder håber også, at der vil ske ændringer i fremtiden.

»Det er ikke altid let at være enig med jer, men I har ret i, at beslutningsprocessen i sporten er forældet og dårligt struktureret,« siger han til autosport.com.

»Vi må, som I har skrevet, opfordre ejerne og alle interessenter i Formel 1 til at overveje at omstrukturere deres egen styring.«

Formel 1-kørerne udpensler ikke de specifikke spørgsmål, men de sammenholder en række betragtninger fra kørerne fra de forskellige hold. Der er blandt utilfredshed med overgangen til betalings-tv, som menes at være skyld i det faldende publikum. Og så er opbakningen til Pirelli, som leverandør af Formel 1-dæk, angiveligt også på et meget lavt sted.

»Det er nemt at analysere, hvad der er galt, så hvorfor ikke tænke sig om og komme tilbage. Det er i hvert fald bedre at tænke, før man ønsker,« siger Bernie Ecclestone, der dog forstår, at kørerne fremkommer med deres synspunkter.

»De er berettiget til en udtalelse.«

Sæsonens andet Formel 1-grandprix afvikles i næste weekend, søndag 3. april, og Kevin Magnussen og resten af feltets kørere skal prøve kræfter med banen i Bahrain.