Barcelona vil gerne erstatte den langtidsskadede midtbanespiller Rafinha, selvom klubben er underlagt FIFAs transferforbud. Det internationale fodboldforbund slår dog fast, at klubben først må indskrive nye spillere til januar.

I onsdagens Champions League-kamp mod AS Roma blev Barcelonas Rafinha skadet, da han efter en vanvittig tackling fra hjemmeholdets Radja Nainggolan fik revet sit korsbånd over. En skade, der ifølge lægernes vurdering vil holde Rafinha ude resten af sæsonen.

Det har givet dybe panderynker hos Barcelonas træner Luis Enrique. Klubben har ikke været i stand til at hente nye spillere i de seneste to transfervinduer grundet FIFAs transferforbud. Omvendt har klubben sagt farvel til Xavi og Pedro, og det gør, at Barcelona er noget tynde besat rent offensivt - selvfølgelig pånær trioen med Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar.

Derfor har folk omkring klubben ledt med lys og lygte efter en løsning og muligvis fundet én.

Det spanske fodboldforbund tillader nemlig klubberne at erstatte en langtidsskadet spiller uden for transfervinduerne, og det har skabt spekulationer, om klubben må erstatte Rafinha med et nyindkøb eller Arda Turan eller Aleix Vidal, der allerede er at finde i klubben, men ikke må spille grundet transferforbuddet.

Barcelonas tidligere præsidentkandidat og bestyrelsesmedlem, Toni Freixa, er ikke i tvivl om, at klubben er i sin gode ret til at finde en erstatning.

»FIFAs transfer-karantæne til Barcelona lød på to transfervinduer. Disse to vinduer er begge afsluttede, og det samme er karantænen derfor. Barcelona skal nu bekræfte, at Rafinha er ude med en langvarig skade, og skal derefter bede det spanske fodboldforbund om at indskrive en ny spiller som erstatning. Her vil FIFA ikke have noget at sige, da karantænen er slut,« lyder det fra Toni Freixa.

Men FIFA har alligevel noget at sige i sagen. Ifølge avisen Sport bad Barcelona for tre måneder siden FIFA om en præcisering af, hvornår transferkarantænen udløb, og her svarede FIFA, at Barcelona under ingen omstændigheder måtte indskrive nye spillere før 4. januar 2016.

Selvom det er en ny situation efter Rafinhas langtidsskade, vurderes det ikke, at Barcelona vil kræve FIFAs karantæne omstødt. Barcelona og FIFA har i forvejen et anstrengt forhold til hinanden, og det har klubben ingen intentioner om at forværre.