Michael Owen filmede i Englands kamp mod Argentina ved VM i 2002 - men kun fordi dommer Pierluigi Collina sagde, at han skulle gøre det.

Straffesparket blev begået af den argentinske forsvarer, Mauricio Pochettino, som nu er manager i Tottenham.

Michael Owen (th) bliver her fældet af Mauricio Pochettino under VM i 2002. Owen indrømmer, at han filmede i situationen.
Michael Owen (th) bliver her fældet af Mauricio Pochettino under VM i 2002. Owen indrømmer, at han filmede i situationen. Foto: ODD ANDERSEN (arkivfoto)
Vis mere

»Pochettino rørte mig faktisk. Det var egentlig ikke nok til, at jeg behøvede at falde. Men den eneste grund til, at jeg lod mig falde, var, at tidligere i kampen var der begået straffe på mig,« siger Michael Owen nu små 16 år senere ifølge Daily Mirror.

Dommeren var Pierluigi Collina fra Italien, som er kendt og anerkendt som en af de bedste dommere, der nogensinde har været.

»Collina var dommer - en af de mest berømte dommere nogensinde. Ved det første straffe sagde jeg: 'Dommer, der er straffe'. Men han svarede: 'Michael, du ved udmærket godt, at man skal falde for at kunne få et straffespark'.«

«Han sagde, at jeg skulle falde, så næste gang lod jeg mig falde. Og så dømte han straffespark,« siger Michael Owen, som dengang spillede for Liverpool, men som fortsatte sin karriere i Real Madrid, Newcastle, Manchester United og Stoke.

Selve straffesparket i 2002 omsatte David Beckham fra Manchester United til mål. Og 1-0 blev kampens resultat.

Dermed fik England revanche for nederlaget i kvartfinalen fire år tidligere, hvor samme David Beckham blev udvist af den danske dommer Kim Milton Nielsen.

I 2002 kom Argentina til VM som forhåndsfavoritter sammen med de regerende verdensmestre fra Frankrig, men ingen af dem formåede at gå videre fra puljespillet.

Michael Owen var året forinden kåret til Europas bedste fodboldspiller (Ballon d'Or).

PÅ VIDEOEN ØVERST PÅ SIDEN KAN DU SE ET INTERVIEW MED MICHAEL OWEN

Andre læser også