Den officielle EM-bold er klar til at komme i spil ved slutrunden næste sommer og har modtaget de første spark til blåstempling.

En bold er en bold er en bold. Og så alligevel ikke, for der er sket meget, siden der var tale om svineblærer, læderlapper og syninger med groft sejlgarn.

Når Danmark forhåbentlig er at finde ved EM-slutrunden næste sommer, har Adidas leveret den officielle bold. Og nok er bolden grundlæggende rund og drilsk som altid, men 2016 inkarnationen er også en forbedret udgave af VM-bolden fra Brasilien i 2014.

Det var den franske landsholdslegende Zinedine Zidane, som torsdag lagde billeder ud på sin Instagram profil og her kunne det ses, at bolden har fået navnet »Beau Jeu«, som frit oversat betyder noget i retning af »det smukke spil«.

Ikke overraskende gør Adidas honnør for de franske EM-værter ved at levere bolden i hvid, rød og blå. Og så meddeles det også, at alle EM-deltagerne vil få bolden til prøve senere i denne måned, så man kan nå at vænne sig til den.

EM i 2016 rykker nærmere og nærmere, og nu har vi så endnu en ting at studere og bruge ventetiden på, inden det går løs i Frankrig i juni: Bolden.

Officielt bærer den navnet  "Adidas Euro 16 Beau Jeu Ball" - mere mundret bare "Beau Jeu", som betyder "smukt spil" på fransk. Bolden er hvid, blå og rød som det franske flag, og meget passende var det den tidligere franske fodboldspiller og -stjerne Zinedine Zidan, som kunne afsløre bolden på sin Instragram.

En af de spillere, der har tyvstartet legen med den lille runde er Real Madrids walisiske landsholdsmand Gareth Bale, som er glad for oplevelsen.

»Jeg prøvede »Beau Jeu« til en træning med langskud, afleveringer og løb. Den var fremragende. Jeg ser frem til at turneringen begynder, siger Gareth Bale til uefa.com.