Bastian Schweinsteiger skulle kun bruge 17 minutter, før han for alvor stemplede ind for sin nye amerikanske klub.

Lørdag aften dansk tid debuterede den tyske midtbanemotor Bastian Schweinsteiger for Chicago Fire i klubbens opgør mod canadiske Montreal Impact i den nordamerikanske fodboldliga MLS. Op til debuten havde der været enormt meget fokus på den 32-årige tysker, og de fremmødte tilskuere til Schweinsteigers debut fik da også fuld valuta for pengene.

For da David Accam i 17. minut langede bolden ind i feltet fra højrekanten, var det den gråhårede midtbanestjerne, der helt udækket kunne hoppe op og heade bolden i mål for sin nye klub.

Den perfekte debut for tyskeren, der velfortjent kunne lade sig hylde af hjemmepublikummet.

Se målet her på MLS' Twitter-profil (åbner i ny tab)

Der havde forståeligt nok været utroligt meget opmærksomhed om Chicago Fires nyeste spiller, for det er ikke en 'hr. hvem-som-helst', der fremover skal spille i Chicagos røde trøje.

Det var nemlig en vaskeægte verdensmester, klubben forleden kunne præsentere. Selve præsentationen endte dog som et lidt komisk indslag, da en amerikansk journalist spurgte, om Bastian Schweinsteiger mente, at Chicago Fire nu havde en chance for at vinde VM. Den lader vi lige stå.

Inden skiftet til Chicago Fire spillede Schweinsteiger i Manchester United, hvor han aldrig rigtig fandt det niveau, der gennem adskillige sæsoner gjorde ham til en sikker mand på holdkortet i Bayern München.

I anden halvleg fik Montreal Impact udlignet ved den tidligere Bologna-spiller Matteo Moncuso, og da Chicago med 20 minutter tilbage fik udvist brasilianske Juninho, lignede det en overlevelseskamp for Schweinsteiger og co.

Men med ti minutter tilbage sendte tyskeren en uhyre præcis bold op mod indskiftede Luis Solignac, der lige uden for feltet blev revet omkuld af Montreals Victor Cabrera. Forsvarsspilleren blev med rette vist det røde kort, og så var der igen balance i kampen.

Få minutter senere kunne Schweinsteiger have gjort det til 2-1, men hans skud fløj lige forbi Montreals mål efter et hjørnespark.

Og tyskerens må have ærgret sig gul og grøn over sin afbrænder, for i det 90. minut dukkede Montreals Ballou Tabla op i Chicagos felt og bragte gæsterne foran.

Dramaet var dog ikke ovre, for inde i dommerens overtid fik Luis Solignac udlignet for Chicago til 2-2, hvilket også blev kampens resultat.

Bastian Schweinsteiger spillede centralt på Chicago Fires midtbane og fungerede både som spilfordeler og som oprydder. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI