Da Randers og Olafur Kristjansson torsdag valgte at opsige samarbejdet, var der for en gangs skyld virkelig tale om en fælles beslutning. Det garanterer sportsdirektør Michael Gravgaard over for BT:

»Det er 100 procent, 100 procent ærligt, når vi fortæller, at der er tale om en fælles beslutning. Det er hverken en fyring eller en opsigelse. Det er det, der er så unormalt ved denne historie. Vi har haft så mange lange, gode samtaler med hinanden, og det usædvanlige er, at vi sammen har set på, hvad der er det bedste for Randers FC. Ikke for Olafur eller Michael, men for Randers FC,« siger Michael Gravgaard til BT.

Seere på Canal 9 - og her på bt.dk (SE BACKSTAGE-UDSENDELSERNE HER I ARTIKLEN) - har kunnet følge Randers FCs kamp for at få point i Superligaen, og i afsnit 3 var seerne med hele vejen, da bestyrelsen holdt et krisemøde og valgte at beholde cheftræneren trods de dårlige resultater. Siden det møde har Olafur Kristjansson og Michael Gravgaard holdt indtil flere samtaler om, hvad de kunne ændre for at skabe resultater, men til sidst kunne cheftræneren ikke finde på mere.

 
Her giver vi dig tredje afsnit af vores dokumentarserie, Superliga Backstage - Randers FC. Klubben har åbnet døre for os, der ellers normalt er lukkede, og i dette trejde afsnit er vi med, når cheftræner Ólafur Kristjánssons fremtid skal afgøres, når de sidste transfers skal laves, og når Superliga-sæsonens første sejr jagtes i lokalopgøret mod AGF.
Vis mere

»Olafur sagde til sidst, at han ikke havde flere værktøjer tilbage. Jeg har virkelig bakket ham op hele vejen, uanset hvad andre har sagt, men Olafur skal selvfølgelig ikke blive i Randers, bare fordi jeg bakker ham op. Det handler jo om, hvorvidt vi kan svare på spørgsmålene 'hvordan flytter vi det?' og 'hvor meget kan vi flytte det?' Der kom vi frem til, at Olafur simpelthen ikke kunne finde flere værktøjer frem,« siger Michael Gravgaard, der glæder sig over den 'åbenhed og ærlighed', han og cheftræneren har haft over for hinanden hele vejen.

Den åbenhed har vi også oplevet som tv-seere. Er du ikke bekymret for, at den har haft en negativ indflydelse på resultaterne?

»Vi havde altså også et kamera i røven, da vi vandt 4-1 over AGF, og der var ingen, der stillede spørgsmål til det. Jeg kan bare sige, at jeg tror ikke, det har haft nogen som helst negative konsekvenser.«

 
Det er blevet tid til andet afsnit i serien ’Superliga Backstage - Randers FC’. Klubben har åbnet dørene, der ellers normalt er helt lukkede - og i dette andet afsnit møder vi Randers FC midt i en krisetid. Holdet har ikke endnu vundet en kamp i Superligaen, og ledelsen, spillerne og ikke mindst cheftræner Ólafur Kristjánsson er under massivt pres.
Vis mere

Endnu har Michael Gravgaard ikke den nye træner på plads, men der går næppe lang tid, før der står en ny mand klar i spidsen for holdet.

»Jeg håber da, at vi har en ny på mandag.«

Hvem bliver det?

»Det kan jeg ikke sige noget om, men jeg vil gerne sige, at der altså er mange ledige trænere derude og ikke ret mange ledige trænerposter,« siger Michael Gravgaard.

 
"Jeg ved ikke, om min røv er blevet så tyk, at jeg ikke kan mærke, om det er koldt eller varmt, sædet jeg sidder i." Få et helt unikt indblik i, hvad der sker bag de lukkede døre hos Randers FC, i denne premiere på første afsnit af Superliga Backstage - Randers FC.
Vis mere