Christian Eriksen hyldes i blandet andet Danmark og England og sammenlignes med Michael Laudrup. I Holland er han blot et af mange store talenter, mener Mads Junker.

Christian Eriksen spillede en fremragende landskamp mod England i den forgangne uge, og debatten om den unge danskers niveau er intens. De fleste skamroser Eriksen, og især i Danmark er snakken om "den næste Michael Laudrup" intensiveret kraftigt efter indsatsen i landskampen.

I Holland, hvor Eriksen tjener sine penge som Ajax-spiller, er synet på danskeren noget mere jordbundent. Det fortæller Roda-spiller Mads Junker.

- I Hollandsk fodbold er han stadig ret ubekendt. Han har trods alt ikke spillet mere end 15-20 kampe for start, så andre unge talenter fylder mere hernede. Så længe Christian ikke laver ret mange mål eller assists, er det ikke ham, der stjæler billedet i Ajax, siger Mads Junker til Politiken.

- I Holland er det ikke som i England og Danmark et særsyn, at en spiller bliver fast mand som 18-19-årig. Det er normalt her. Lige nu er her måske 10-15 unge spillere, der mere eller mindre har samme store potentiale som Christian, så han er så at sige en i flokken, siger Mads Junker, der dog tror på, at Eriksen bliver en enorm profil i europæisk fodbold.