Med Rasmus Højlunds skade er alles øjne rettet mod Kasper Dolberg, som ventes at overtage førsteangribertjansen i Danmark EM-kvalbrag mod Slovenien fredag aften. 

Derfor er det heldigt for landsholdet, at den 26-årige angriber har genfundet målformen efter sit skifte til Anderlecht i et efterår, som også har budt på tvillinger for den unge far. 

»Dolberg er et godt sted. Han er mere afslappet. Der er sket meget i hans liv. Han har nogle omgivelser, der tror på ham og forstår ham,« siger Kasper Hjulmand, som aldrig har tvivlet på den danske topscorer fra EM i 2021.

»Som spiller har han topkvalitet. Alle, der har spillet med eller mod ham, eller trænet med ham, siger bare ‘holy shit’. Det er en spiller, som kan det meste som angriber. Han er et godt sted, og jeg tror, der er mere i ham,« lyder det fra landstræneren om angriberen, der efter et vildt gennembrud i Ajax Amsterdam har kæmpet med at forløse sit talent for alvor i de efterfølgende år.

Foto: Virginie Lefour/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Landsholdskollega Thomas Delaney har fulgt i fodsporene på Kasper Dolberg i de seneste år på klubplan, hvor de har været holdkammerater i Sevilla, Hoffenheim og nu igen i Anderlecht. 

Han forklarer Dolbergs genfødsel med et vellykket klubskifte til Anderlecht, hvor det er blevet til ni sæsonmål under den danske træner Brian Riemer- blandt med mål i syv kampe i streg. 

»Han er sted, hvor han får tillid. Det fik han ikke Hoffenheim, og heller ikke i Sevilla. Og sådan tror jeg også, at det var i Nice,« siger Thomas Delaney, som på tæt hold har oplevet Dolbergs retur til noget, der stinker langt væk af topform i dette efterår.

Men selvom målene vælter ind, så er det selvfølgelig med vanlig afmålthed, at den jyske angriber nyder succesen.

»Han er glad. Ingen tvivl om det. Det bør han også være. Han er inde i en god stime. Men det er stadig Kasper Dolberg. Nu scorede han på straffe her sidst. Der vendte han sig bare om. Ned og spille videre. Han er stadig den samme,« siger Delaney med et smil.

Kasper Dolberg har spillet 41 landskampe og scoret 11 mål for Danmark.