Hans hold havde lige vundet en potentielt afgørende sejr over et af de stærkere europæiske fodboldlandshold.

Men Åge Hareide var ikke noget stort smil, da han kort efter 1-0-triumfen mod Schweiz tog plads til det obligatoriske pressemøde.

Landstræneren tog tværtimod et par diskussioner med pressen og lignede ikke umiddelbart en mand, der har ført sit hold meget tæt på en EM-billet.

Han har meget i hovedet, landstræneren. Ikke bare skal han føre en nation til en slutrunde, der delvist spilles på hjemmebane. Han skal også lytte til kritik om uinspireret spil og en virkelighed, hvor hans job næste sommer overtages af Kasper Hjulmand.

»Vi har to kampe igen. Jeg bliver glad, når vi er klar til EM, men det er vi ikke endnu. Vi skal møde Gibratar, som bliver en meget vigtig kamp, og som kan gøre os klar til EM,« sagde landstræneren til et spørgsmål om humøret og tankerne inde bag de alvorlige øjne.

»Jeg er glad, men der er mange ting, der også går gennem hovedet på mig. Så måske er jeg gladere i morgen,« lød det videre fra ham.

Kan du fortælle om nogen af de ting?

»Nej, det kan jeg ikke. Det tror jeg, jeg holder for mig selv.«

Danmarks Landstræner Åge Hareide og Mathias "Zanka" Jørgensen efter EM-kvalifikationskampen mellem Danmark - Schweiz i Parken lørdag den 12. oktober 2019.
Danmarks Landstræner Åge Hareide og Mathias "Zanka" Jørgensen efter EM-kvalifikationskampen mellem Danmark - Schweiz i Parken lørdag den 12. oktober 2019. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Landstræneren var lørdag aften tilbage på sidelinjen for første gang, siden en infektion i benet holdt ham ude af to landskampe i september måned.

Det var ligeledes første gang, han førte landsholdet i kamp, efter han i juni måned fik at vide, at han ikke fortsætter i landstrænerjobbet, når hans kontrakt udløber efter EM næste sommer.

Fra sidelinjen kunne han juble over Yussuf Poulsens matchvinderscoring otte minutter før tid - og over en Kasper Schmeichel, der spillede en af de bedste landskampe, en dansk målmand har spillet i mange år.

»Vi har en god keeper. Det er sindssygt vigtigt. Det er næsten lige så vigtigt som at have en god angriber eller en god målscorer. Det er afgørende, at vi har Kasper Schmeichel på mål i dag,« sagde Hareide, der ikke var sen til at fastslå, hvor god han egentlig synes, Schmeichel er.

»Kasper er en verdensklassemålmand.«

Over artiklen kan du i øvrigt se Hareide kommentere på en situation efter kampen mod Schweiz, hvor han afviste et rød-hvidt tørklæde fra DBUs kommunikationschef.