VAR - Video Assistant Refereee - er (igen) genstand for stor debat.

Under lørdagens FA Cup-kamp mellem Huddersfield og Manchester United, fik Juan Mata underkendt et mål, fordi man på tv-billederne kunne se, at han var offside. Det var sådan set fair nok.

Problemet var, at tv-produceren viste et billede, hvor det var nærmest umuligt at få øje på, at spanieren var løbet ind i en offsideposition - se målet øverst i artiklen.

Linjen, der blev tegnet på skærmen, var skæv, og det skabte kaos på sociale medier. Måske fordi at det mere lignede et værk fra et børnehavebarn end et up-to-date system, som skal udrydde enhver tvivl i scoringssituationer, som det ses herunder.

Den britiske fodboldlegende og ekspert Gary Lineker var en af dem, som ikke ligefrem var imponeret over VAR-systemet, som på forsøgsbasis bliver afprøvet i FA Cup'en.

»Jeg troede, at VAR er til for at fikse en klar og åbenlys fejl? Matas knæskald var muligvis offside, men det var på ingen måde klokkeklart.«

Til gengæld gav billedet anledning til stor morskab andre steder på det sociale medier Twitter, som det ses herunder, hvor en bruger har tegnet på Alex Sanchez' aflevering til Romelu Lukaku, som i 2. halvleg scorede sit andet mål i kampen til 2-0 i den pågældende situation.

Generelt blev VAR bare diskuteret heftigt i kaoslignende tilstande.

Juan Mata blev spurgt til det annullerede mål efter kampen af en reporter fra BBC.

»Jeg følte mig ganske dum, for jeg havde jublet i noget tid og var glad for mit mål, og så kunne jeg pludselig se, at dommeren gjorde tegn. Så blev målet annulleret. Jeg er for VAR, for jeg synes, det er vigtigt at afgørende situationer får det korrekte udfald,« sagde Juan Mata til den britiske tv- og radiostation.

Fans af Manchester United stormede banen efter en scoring, men de forlod den hurtigt igen, så opgøret kunne fortsætte. Foto: JASON CAIRNDUFF

VAR-debatten blussede for alvor op i januar i en ren kaoskamp mellem Liverpool og West Bromwich - se hvorfor i denne artikel. Debatten kan groft sagt koges ned til dem, der på den ene side mener, at det er fint med retfærdige afgørelser i enhver situation, koste hvad det koste skal, og dem, som mener, det ødelægger charmen ved spillet og ikke mindst rytmen, at en dommer skal stå i op til flere minutter for at vente på en tv-afgørelse.

Manchester United var trods den annullerede scoring i kontrol i især 2. halvleg af opgøret og trillede stille og roligt en 2-0-sejr hjem. Du kan se højdepunkter fra kampen i denne artikel.

I kvartfinalen skal Manchester United møde Brighton på hjemmebane. Chelsea skal en tur til Leicester, og vinderen af Rochdale-Tottenham skal møde enten Sheffield Wednesday eller Swansea i næste runde. Wigan eller Manchester City møder Southampton.

Manchester United skal allerede i kamp onsdag i Champions League-udekampen mod Sevilla.