Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det var ikke kun tre børn i alderen 12-13 år, der under søndagens kamp mellem FCK og Brøndby blev sendt ud af Parken for at klappe af Brøndbys spillere. BT har fået tilsendt denne video af en Brøndby-fan, han optog under søndagens kamp.

Den viser hvordan to personer blevet eskorteret væk fra Parkens A-tribune af flere vagter.

- Hvis der er flere, der jubler her fra dette område, så er det samme vej. Og hvis ikke I kan affinde jer med det, så kan I gå nu, siger en af vagterne til de tilbageværende tilskuere.

En af tilskuerne spørger 'må vi ikke klappe, eller hva?'

- I hvertfald ikke af Brøndby. Det her er et FCK-afsnit.

Tilskuerne havde ikke Brøndby-trøjer på, men holdt med klubben.

Efter BT fortalte historien om de tre drenge, der blev smidt ud af parkens C-tribune, reagerede flere på de sociale medier ved at påpege, at man burde være klar over, at det var en hjemmebanetribune.

Læs også: FCK afviser klage: Børne-bortvisning var helt i orden

Hændelsen på denne video foregår imidlertid på A-tribunen:

- Jeg optog det, fordi da jeg satte mig på A-tribunen, som var et neutralt afsnit, kom en vagt hurtigt hen og spurgte, hvem jeg holdt med. På grund af hans overfusende adfærd, svarede jeg, at vi var neutrale. Lidt efter da Brøndby kom på banen gik han hen og smed to andre Brøndby-fans ud for at sidde stille og roligt og klappe. Herefter tager jeg min telefon op for at filme deres åbenlyse usportslige adfærd, fortæller Simon, der har optaget videoen til bt.dk.

FC København forklarede efter episoden med de tre drenge, at det udgør en sikkerhedsrisiko, når tilskuere sidder på hjemmeholdets tribuner og tydeligt sympatiserer med udeholdet. I den forbindelse forklarede pressechef Christian Wolny at der er ingen anden vej udenom, hvis man ikke overholder de regler, der er blevet lagt for dagen.

- Reglerne er helt klare i forhold til, at hvis man sympatiserer med udeholdet, så har vi en hel tribune (D, red.) kun for dem, mens de tre andre tribuner er forbeholdt hjemmeholdets fans. Og hvis man bevidst omgås de regler, så bliver man bedt om at forlade stedet af hensyn til ens egen og andres sikkerhed, lyder det fra Wolny.

Kampen endte i øvrigt 1-0 til FC København.

Andre læser også