Oscar-værten Jimmy Kimmel får kritik for en episode under livedækningen af nattens Oscar-show.

I løbet af showet opsøgte tv-værten nemlig den pakistanske kvinderetsforkæmper og Nobelpristager, Malala Yousafzai.

Og det møde slap han ikke godt fra, lyder reaktionen både på sociale- og andre medier dagen derpå. Det skriver blandt andre news.com.au og Daily Mail.

Ifølge flere fans gik værten over stregen i forhold til Malala Yousafzai. Så langt over, at han fra flere sider beskyldes for at have chikaneret hende.

Værten Jimmy Kimmel på vej ned gennem publikumsrækkerne, kort før han stillede Malala Yousafzai et noget aparte spørgsmål. Foto ETIENNE LAURENT
Værten Jimmy Kimmel på vej ned gennem publikumsrækkerne, kort før han stillede Malala Yousafzai et noget aparte spørgsmål. Foto ETIENNE LAURENT Foto: ETIENNE LAURENT
Vis mere

Det begyndte ellers meget godt, da værten opsøgte den pakistanske kvinde blandt publikum:

»Dit arbejde for menneskerettigheder og uddannelse for kvinder og børn er en inspiration,« sagde han til Malala Yousafzai, der har kæmpet for pigers ret til at gå i skole i Pakistan, og som i 2012 overlevede et attentat, hvor hun blev skudt i hovedet af Taleban.

I 2014 modtog hun som den yngste nogensinde Nobels Fredspris for sin utrættelige kamp for pigers ret til uddannelse. Men det var ikke dét, Jimmy Kimmel ville diskutere med hende på Oscar-natten.

Derimod bad han hende tage stilling i en tidligere verserende diskussion om, hvorvidt Harry Styles spyttede på kollegaen Chris Pine under Venice Film Festival sidste sommer.

»Som den yngste Nobelpris-vinder i historien, tror du så, at Harry Styles spyttede på Chris Pine,« spurgte han med henvisning til episoden.

Men dét var altså ikke sjovt, mener kritikerne dagen derpå. På Twitter bliver øjeblikket kaldt for 'tåkrummende' og 'respektløst'.

'Jeg elsker Jimmy Kimmel, men hans interaktion med Malala var en af de værste og mest pinagtige oplevelser, jeg har set på tv i mange år,' skriver en Twitter-bruger, mens en anden kommentar lyder:

'Malala, en virkelig helt, dukkede op til Oscar, og så i øvrigt fantastisk ud, men måtte udholde denne fyr.'

Malala Yousafzai selv har på Twitter delt en video af optrinnet og skrevet:

'Vær venlig over for mennesker.'

Dén leveregel, må man sige, hun til fulde selv levede op til. For hendes svar på det aparte spørgsmål lød:

»Jeg taler kun om fred.«

Hvilket fik Kimmel til at svare:

»Og ved du hvad, det er derfor, at du er Malala, og ingen andre er. Det er et godt svar, Malala. Vinderen er Malala-land,« sluttede tv-værten med henvisning til den Oscar-vindende storfilm fra 2016 'La La Land'.