Hvis du har sommerferieplaner om at binge en serie eller to på streamingtjenesten Disney Plus, så skal du skynde dig.

For ifølge en rapport fra Deadline, så er Disney i gang med den helt store forårsrengøring på sine streamingtjenester og vil fjerne over 50 serier og et par film fra både Disney Plus og Hulu.

Det drejer sig blandt andet om serier som 'Y: The Last Man', 'Turner & Hooch' og den stærkt promoverede 'Willow', hvoraf sidstnævnte først blev færdigvist i januar i år.

De mange serier må lade livet på platformene som en del af underholdningstjenestens spareplaner.

I begyndelsen af maj kunne Disneys ceo, Bob Iger, og finansdirektøren, Christine McCarthy, afsløre, at Disney Plus havde mistet over fire millioner abonnementer i de første tre måneder af 2023.

Ifølge Variety har Disney brugt cirka 30 milliarder dollar – svarende til cirka 206 milliarder danske kroner – på indhold til streamingtjenesten sidste år.

Men nu må Disney altså finde sparekniven frem og i gang med at fjerne indhold igen. Dog har enkelte film overlevet dødsstødet efter en række klager. Det drejer sig blandt andet om filmen 'Howard', som er en dokumentar om Howard Ashman, der hjalp med at skrive sangene i 'Skønheden og udyret' og 'Den lille havfrue'.

Ifølge en talsmand for stemningstjenesten er listen over titler, der kommer fra Hulu og Disney Plus, ikke færdig endnu.

Men Disney er langtfra de første til at fjerne film og serier fra deres streamingtjeneste som konsekvens af besparelser. Lignende tiltag har man set som HBO Max og Showtime.

De mange film og serie forventes at blive fjernet 26. maj.