Så er det slut med 'Årgang 0'. TV2 sender i denne uge allersidste afsnit af programserien om Rachel, Stephanie og Christians familier, som man har kunnet følge, siden de blev født ved årtusindskiftet.

Det har været 18 sæsoner med glæder, men også sorger, og som afrunding på det hele har B.T. samlet nogle af programmets mest sårbare øjeblikke, hvor familierne har vist, at det helt almindelige hverdagsliv også kan være svært.

Rachel
Rachel Ellebye fra Aabenraa var med fra 'Årgang 0's begyndelse, og fra start af var det tydeligt, at hun var noget ud over det sædvanlige.

Hun var ekstremt kvik i skolen som sin storebror David, og hun sprang et klassetrin over, men da hun blev 13 år, var det ikke altid let at være Rachel.

»Jeg er blevet mobbet ret meget, og det blev ved, indtil min mor og skolen sagde stop,« sagde hun dengang til Billed-Bladet.

Mobberiet fortsatte på gymnasiet, hvor hun oplevede at blive ignoreret af sine klassekammerater.

I et afsnit af 'Årgang 0' beskrev hun det selv således:

»Jeg er fangirlen. Jeg er den meget multikulturelle. Jeg er den lidt hippie-agtige. Med andre ord: Jeg er den mærkelige i klassen. De ignorerer mig. Og det gør næsten mere ondt end at blive drillet verbalt.«

Også Rachels far, Lars Ellebye, var i løbet af årene igennem noget af en rutsjetur.

Sygdom, indbrud i hans forretning og usunde vaner var nogle af de ting, der gjorde 2012 til et særligt hårdt år for Rachels far, der drev Løve Apotek Aabenraa sammen med Rachels mor, Theresia.

For det første slog det ham ud, at Theresia blev indlagt.

»Theresia skulle have skiftet sin spiral. Men da hun kommer op til lægen, får hun at vide, at hun skal indlægges. At de er nødt til at operere hende. Hun skulle have fjernet den ene æggestok. Det slog mig ud. Pludselig begynder jeg at spekulere. Det kunne jo være kræft,« sagde Lars dengang til B.T.

Inden længe fandt parret også ud af, hvorfor økonomien i apoteket gik så dårligt. De havde nemlig en tyv ansat, som tog af kassen.

Den ansatte blev efterfølgende dømt for at have taget for omkring 80.000 kroner. Og det var også, hvad Lars og Theresia kunne bevise, der manglede i kassen. Lars var dog overbevist om, at den ansatte har kostet dem et sted mellem 250.000 og 500.000 kroner.

I løbet af tv-serien tog Lars også meget på. Derfor sendte hans kone ham til psykolog, så han kunne få snakket ud om problemerne, der især bundede i den ansatte, der stjal fra biksen.

Siden har Lars Ellebye dog heldigvis fået styr på sin krop og sit mentale helbred igen.

Rachel.
Rachel. Foto: TV 2 / DANMARK © (copyright TV 2)
Vis mere

Christian
Christian Elhauge fra Aarhus var 'Årgang 0'-seriens eneste dreng.

Hans familie kom med i 2007, da pigen Mathilde og hendes familie sprang fra, og på overfladen blev de portrætteret som dem, der klarede sig 'bedst' med luksusbolig, sommerhus i Spanien og en spirende modetøjs-forretning.

Glansbilledet krakelerede dog lige så stille, da stress på et tidspunkt fik begge forældre ned med nakken.

Far Mogens arbejdede som kreativ direktør i et reklamebureau og mor Tina som indkøber i sit modefirma. Men deres arbejde blev for meget, og de blev begge ramt af stress.

I 2010 fortalte moren og faren åbenhjertigt om deres parforhold, der i den periode hang i en løs tråd. De fortalte, hvordan de ofte glemte hinanden og kæmpede for at holde forholdet kørende.

Moren tog derfor orlov og sagde siden op og blev selvstændig. Faren blev sygemeldt i tre måneder. Og dette var man som seer til programmet også vidne til.

Storebroren Oscar afslørede desuden for nylig, at han igennem årene har kæmpet med taleproblemer. Det bliver i programmet omtalt som 'løbsk tale' og hæmmer ham især, når han er nervøs eller vred.

Christian.
Christian. Foto: TV 2 / DANMARK © (copyright TV 2)
Vis mere

Stephanie
Den sidste 'Årgang 0'-hovedperson, der har været med hele vejen, er Stephanie Van-Der Watt  fra Slagelse. Fra seernes synspunkt er hun den af 'Årgang 0'-børnene, der har haft den 'sværeste' opvækst.

Allerede i 2003 blev hendes forældre, Christina og Christian, skilt.

Et par år efter kom hendes far i fængsel for tyveri. Da moderen besøgte ham, mødte hun her en ny mand, Martin, som sad inde for vold.

Martin og Stephanies mor blev gift og fik et barn sammen, men det var ikke noget lykkeligt ægteskab, da Martin viste sig også at være voldelig mod sin nye familie.

De blev skilt, og det endte med, at Martin fik et polititilhold mod moderen efter en voldsepisode, der sendte ham kortvarigt på flugt fra politiet.

Stephanie og hendes lillesøster flyttede herefter over til deres far, som i medierne kæmpede med rygter om et stofmisbrug, som han afviste.

I 2011 besluttede Stephanies mor sig for at forlade 'Årgang 0' efter de mange voldsomme sager i medierne. Hun flyttede til Sverige og blev gift for tredje gang med en politimand.

Imens kæmpede Stephanies far med depression. Han drev en tatovørforretning i Slagelse, men på grund af utilfredse kunder måtte han lukke den ned.

I programmet ser man også, hvordan Stephanies lillesøster kæmper med overvægt og mobning i skolen, ligesom Stephanie i de ældste klasser af folkeskolen følte sig holdt udenfor.

I 2018 ender det med, at Stephanies far får diagnosticeret kronisk nervetilstand, som giver ham smerter, og han derfor må tage morfinpiller.

Stephanie.
Stephanie. Foto: TV 2 / DANMARK © (copyright TV 2)
Vis mere