Trods elendige anmeldelser er 'Balladehotellet' enormt populær. I går præsenterede TV 2 den kommende, femte sæson.

Intet forbliver det samme på Andersens Badehotel, efter et velhavende par tjekker ind.

Det blev afsløret, da TV 2 i går præsenterede den nye, femte sæson af den populære tv-serie (der foregår i 1932, red.), der trods elendige anmeldelser og øget digital tv-seening har lagt gaderne øde, de aftener den er blevet sendt. Det nye par, August og Alma Molin skruer op for skænderierne, tårerne og intrigerne på badehotellet, når der er premiere d. 12 februar. De velkendte ansigter, som de danske seer trofast har fulgt siden første sæson i 2013, er måske ikke til at kende, når Molin-parret endelig tjekker ud igen.

»Denne her sæson står i forandringens tegn. Det fine velhavende par, som tjekker ind på hotellet får en stor betydning for mange af vores karakterer,«  kan den ene af seriens forfattere, Hanna Lundblad, afsløre.

Lisa Werlinder spiller Alma Molin, der i første afsnit hurtigt overrasker, når hun viser sin temperamentsfulde side. Ligesom sin rolle Alma, er Lisa Werlinder (kendt fra de danske film i 'Arven' og 'Alle for én') svensk.

»Vi er begge fra Sverige og skuespillere. Hun har temperament, og det har jeg også, det må jeg sige. På den måde ligner vi hinanden,« fortæller Lisa Werlinder.

Parret gør entré i første afsnit, og derfor skulle Lisa Werlinder hurtigt leve sig ind i sin karakter. Det hjalp hende, at hendes medspillere var så vant til deres roller. På den måde kunne Hr. Molin og Fru Molin blive en naturlig del af livet på 'Andersens Badehotel'. En ting krævede dog ekstra forberedelse for den svenske skuespiller.

»Det var lidt udfordrende for mig, fordi jeg skal snakke dansk, som de gør i 1932. Jeg har haft god hjælp af Anette (Anette Støvelbæk red.). Hun har faktisk indtalt replikkerne til mig, så jeg kunne høre udtalen. Jeg er en sprog-nørd. Jeg elsker detaljerne.

Morten og Fie fandt endelig hinanden i sidste sæson. Seere, som sukker efter mere romantik ved Vesterhavet, kan godt glæde sig til første afsnit, hvor Morten igen lægger besøg forbi Andersens Badehotel.

»Fie begynder at skabe plads til sine egne følelser på en ny måde og tage skeen i egen hånd i forhold til kærlighedslivet. Hun går aktivt ind og vælger kærlighedslivet. Det viser, at hun er begyndt at hvile mere i sine egne ønsker, og hun er ved at finde sig til rette. På samme tid er der alt muligt drama,” fortæller skuespilleren Rosalinde Mynster, der spiller Fie.

Ligesom de andre karakterer har udviklet sig, forklarer Rosalinde Mynster, at der er sket en enorm forandring af Fie.

»Fie har udviklet sig fra at være en ung usikker pige til at finde ud af, hvad det er hun kan, og hun har lært at bruge sine talenter og føre sine visioner ud i livet. Man ser Fie blive voksen.«

Sæson fem har været et hjertebarn for samtlige i kulisserne i Albertslund, hvor Badehotellet er optaget. Forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe har hele tiden satset på at lave fem sæsoner, og de flotte seertal har gjort det muligt.

»Vi har aldrig været i tvivl. Vi er så stolte af serien. Vi synes, det er så smukt, at det startede i 1928 og slutter i 1933. Det var en helhed, vi kunne levere,« siger Hanna Lundblad, der hverken afviser eller bekræfter, at der kommer en sæson seks.