Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Star Wars-skuespilleren John Boyega, der spiller Finn i 'Episode VII: The Force Awakens', er ude med riven efter den storhittende tv-serie 'Game of Thrones'. Serien er simpelthen for hvid, mener den sorte skuespiller.

Det skriver GQ Magazine, der har skuespilleren på forsiden af seneste nummer.

»Der er ikke nok sorte mennesker i 'Game of Thrones',« lyder kritikken fra den 25-årige britiske skuespiller, der har nigerianske forældre.

»Jeg betaler ikke penge for altid at se én type person på skærmen,« siger han til magasinet.

Briten mener, at det er vigtigt at vise alle slags mennesker repræsenteret på både store og små skærme. Især for store franchises som Game of Thrones og Star Wars.

»Du ser forskellige mennesker med forskellig baggrund og forskellige kulturer hver eneste dag. Selv hvis du er racist, så bliver du nødt til at leve med det. Selv om det ikke behager dig,« lyder ræsonnementet fra skuespilleren.

HBO-serien har dog haft et par farvede skuespillere med. Dog kun i biroller. Jacob Anderson, der spiller unsullied Grey Worm, samt Nonso Anozie, der spiller handelsmanden Xaro Xhoan Daxos. På den kvindelige side medvirker Nathalie Emmanuel, der spiller Missandei - og Jessica Henwick, der spiller sandslangen Nymeria Sand i tv-serien.

Manden bag eventyrssagaen i Game of Thrones, forfatteren George R.R. Martin, har tidligere udtalt sig om sit ret hvide fantasiunivers i et blogindlæg fra 2014.

Foto: AFP PHOTO/ VALERIE MACON (arkiv).
Vis mere

»Westeros omkring 300 AC (After the Conquest red.) er ikke i nærheden af at være så alsidig, som det 21. århundrede er i America, selvfølgelig. Når det så er sagt, så har jeg en del farvede karakterer, der vil spille en større rolle i Winds of Winter (Forfatterens kommende roman red.). Indrømmet, så er det sekundære eller tertiære karakterer, men det betyder ikke, at de ikke er vigtige.«

I Star Wars-filmene har både Billy Dee Williams, som Lando Calrissian, og Samuel L. Jackson, i rollen som Mace Windu, haft større biroller.