En scene på lærerværelset i ’Myginds Mission’.
En scene på lærerværelset i ’Myginds Mission’. Foto: Birgitte Koefoed
I et debatindlæg i BT i dag tager en gruppe lærere på Hyltebjerg Skole afstand fra en kontroversiel scene i DR-dokumentaren ’Myginds Mission’ om mobning i skolen. De føler, de er blevet misbrugt af den kendte skuespiller Peter Mygind og produktionsselskabet STV, der står bag ’Myginds Mission’.

- I den scene misbruger Peter Mygind og STV vores tillid, idet de undlader at tydeliggøre, at det ikke er i en spisepause, at vi er på arbejde, og at Peter Mygind ikke sidder alene, men har et kamerahold med. Målet om at lave godt tv synes tydeligere end missionen om at bekæmpe mobning, skriver 18 lærere på Hyltebjerg Skole i et debatindlæg til BT.

I 1. del af serien ’Myginds Mission’, som blev sendt forleden på DR, er der en scene, hvor Peter Mygind sidder alene på lærerværelset og spiser sin madpakke i det, som seerne uvilkårligt må tro er lærernes frokostpause - men det er det ikke, slår lærerne fast.

Peter Mygind


Fakta: Det sagde Mygind til BT

Fjerner fokus

- Allerede nu, efter første udsendelse, har temaet om mobning taget en ny og uventet drejning, og en scene i udsendelsen, hvor Peter Mygind spiser sin madpakke alene på lærerværelset, har fået unødig meget fokus. Da den pågældende scene blev optaget, var dele af skolens lærere i gang med at holde teammøder og planlægge undervisning, skriver lærerne.

Kenneth Christoffersen, forstander på Hyltebjerg Skole, bakker op om lærernes holdning til den famøse scene i dokumentaren, og han siger, at man på skolen vil være varsom med tv-samarbejde i fremtiden.

Peter Mygind


- Jeg er enig med lærerne i, at DR har brugt den scene på en uhensigtsmæssig måde. Det har taget fokus væk fra det egentlige projekt, og det synes vi er uheldigt. Vi vil nok en anden gang være mere forsigtige med at gå ind i sådan et samarbejde, siger Kenneth Christoffersen.

Han fortæller også, at man på Hyltebjerg Skole havde overvejelser, inden man gik ind i samarbejdet med DR, Mygind og produktionsselsabet STV.

- Det er klart, vi havde nogle betænkeligheder, da vi gik ind i projektet. Vi ved, at når man medvirker i sådan et reality-program, kan detaljer, der bliver fremhævet, få stor opmærksomhed. Og det er det, der er sket her, siger han.

’Scene bør ikke klippes ud’

Det lykkedes ikke BT i går at få en kommentar fra Peter Mygind, men Anders Thomsen, faktaredaktør hos DR, der har ansvaret for dokumentaren, er ked af lærernes debatindlæg.

Han er ked af, at en scene har fjernet fokus fra dokumentarens emne - mobning af børn i skolen.

- Vi er meget ærgerlige over, at lige præcis den ene scene fjerner fokus fra programmets formål, siger Anders Thomsen, men han afviser, at scenen burde være klippet ud af dokumentaren.

- Nej, jeg synes ikke, den burde være blevet klippet ud. Peter Mygind runder den jo af med at sige, at han forstår lærernes skepsis, siger Anders Thomsen, der også mener, dokumentaren i tilstrækkelig grad tydeliggjorde, at Mygind ikke spiste sin madpakke på lærerværelset i lærernes frokostpause.

- Han fortæller jo, at de arbejder, siger Anders Thomsen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.