Store kendte sportsnavne som Allan Simonsen, Jesper Bank, Dan Frost og Rikke Hørlykke skal til efteråret få flere tv-seere til tænde for TV2.

Her sender kanalen deres næste store satsning 'Mesternes mester', hvor 11 sportsfolk, der alle har det tilfælles, at de har indstillet deres professionelle karriere, skal dyste mod hinanden i både fysiske og mentale udfordringer.

- Vi har længe luret på tv-formatet, der oprindeligt er fra Belgien, og som klarer sig rigtig godt i flere lande. Ikke mindst i Sverige, hvor det kører på 5. sæson, og hvor det er det mest populære underholdningsprogram, siger redaktør på programmet Mikkel Dyrting.

De sidste par år har TV2 oplevet et drastisk fald i seertal. Samtidig har kanalen satset på store tv-formater som 'Voice - Danmarks største stemme' og 'Varm på is', som langt fra er blevet den succes, som de havde håbet på. Og onsdag tog TV2s administrerende direktør Merete Eldrup konsekvensen af den dalende seerpopularitet og fyrede programdirektør Palle Strøm og hans makker, programchef Keld Reinicke. Samtidig melder TV2 nu ud, at deres mission for efteråret er at vinde seerkampen. Ikke kun i bedste sendetid fredag aften med flagskibet 'Vild med dans', men også på hverdage. Derfor har de netop offentligt programmet 'Skiskolen', hvor den tidligere Vild med dans-vinder Sofie Fjellvang-Sølling skal lære en række kendte danskere at stå på ski. Og nu kan BT fortælle, at TV2 også har de købt rettighederne til det 'Mesternes mester', der i disse uger bliver optaget på den spanske ferieø Gran Canaria.

- Vi tror på, at det her program kan samle hele familien og samtidig få TV2 tilbage som den største kanal i primetime på hverdage, siger redaktør Mikkel Dyrting og kan endnu ikke sige, hvornår programmet helt præcis får premiere. Men det skal køre over ti hverdage i løbet af efteråret.

Han beskriver programmet som en blanding af 'Stjernetræf' og 'Stjernerne på slottet', men fortæller samtidig, at konceptet er meget anderledes, end noget TV2 tidligere har sendt. Og det er den tidligere badminton-spiller Poul Erik Høyer helt enig i. Han er blandt de 11 deltagere og fortæller, at det langt fra er fysikken, som de deltagerne kan bruge mod hinanden. Også det mentale spiller en stor rolle, og det derfor ikke er givet, hvem der ender op med titlen 'Mesternes mester'.

- Jeg må ikke røbe så meget, men det er nogle ret sjove og spændende opgaver, vi er ude for. Et par af dem er også dødhamrende irriterende, fordi det ikke er lige til at regne ud, siger han.

En af hans konkurrenter er sejleren Jesper Bank, der først var meget tilbageholden med at sige ja til at være med.

-Jeg synes ikke rigtig, at jeg havde noget at gøre her. Flere af de andre er stadig unge og meget mere aktive, end jeg er og nogensinde har været. Eskild (roer Eskild Ebbesen) var med ved OL i sommer, og ingen kan jo hamle op med hans fysik. Og jeg ville ikke gøre mig selv til grin på tv. Men så hørte jeg mere om konceptet, og nu er min angst gjort til skamme. Det her er meget andet end fysik, og jeg kan godt slå Eskild, siger han.

Optagelserne til 'Mesternes mester' foregår over fire uger på Gran Canaria, og bliver til 10 programmer, der sendes i løbet af efterår.

tv2

Andre læser også