Nils Malmros’ kone slog i 1984 parrets datter ihjel. Nu bliver familietragedien til instruktørens sidste film.

Det skriver BT tirsdag.

Den danske filminstruktør meddelte ellers i 2009, at hans sidste film blev ’Kærestesorger’. Det fortalte han blandt andet i et stort interview med magasinet Euroman i forbindelse med premieren til ’Kærestesorger’..

- Det er ikke for at være krukket, at jeg siger det. Men jeg føler virkelig, at der ikke er noget. Jeg er fuldstændig tom, sagde han dengang men gav samtidig udtryk for, at der stadig var en enkelt film, han manglede at lave.

- Jeg har godt nok noget, jeg gerne vil udtrykke, men hvordan pokker jeg skal gøre det, ved jeg ikke, sagde han.

Dengang var det kun de færreste, der vidste, hvad han præcis talte om.

I næsten 30 år har Nils Malmros båret på en næsten usigelig hemmelig. I vinteren 1984 tog slog hans kone Marianne Tromholt deres kun ni måneder spædbarn Anne ihjel i en psykose. Anne var parrets første barn, og de har aldrig fået andre siden.

I dag er parret stadig sammen. De bor i huset i Højbjerg ved Aarhus. Samme hus, hvor tragedien ramte den lille ny familie i 1984.

Det er den store personlige tragedie, som Nils Malmros dengang nævnte i interviewet. Og siden har han realiseret sit vanskeligste filmprojekt til dato. I hvert fald det mest personlige. Tidligere på året afsluttede han optagelserne til filmen ’Sorg og Glæde’, der handler om kvinden Signe, der tager sit eget barns liv.

- Jeg kan fortælle, at filmen omhandler den tragedie, der i 1984 ramte min kone og mig, da min kone i en psykose dræbte vores ni måneder gamle datter, forklarer Nils Malmros i den nyeste udgave filmmagasinet Ekko.

Læs hele historien i BT tirsdag (køb e-avisen her):
- Her er filmen optaget
- De store temaer i filmen
- Kolleger i branchen: Filmen er utrolig modig

Andre læser også