»Sjit Happens«, der har premiere i aften, byder på sex, damer og fællesvask i sin humoristiske fortælling om fem forskellige unge og deres forviklinger. Det er ikke så ringe endda.

TV 2 Zulu lancerer nu flere nye originale danskproducerede komedieserier. Mest bemærkelsesværdig i denne sammenhæng er ungdomssitcommen »Sjit Happens«, der forsøger at være en form for hybrid mellem »Klovn« og »Venner«. Og det slipper hovedforfatter Thomas Glud faktisk ganske udmærket fra.

Som i alle andre situationskomedier følger vi også her en lille gruppe figurer med fasttømrede egenskaber, der potentielt giver mulighed for forviklinger og morsomme, kiksede og tåkrummende optrin i én uendelighed.

I dette tilfælde har vi Mads (enfoldig, men elskelig modeltype, der knalder damer på stribe), som bor i en stor lejlighed sammen med sin lillesøster Ane (frisk flipperpige med ben i næsen), vennen Olau (lidt forsigtig, men sød fyr, der er blevet droppet af sin kæreste gennem mange år) og Emil (lille fyr med perfekt hipsterlook og en vis mangel på succes hos damerne). I lejligheden ved siden af bor Øland (grænseoverskridende brilleabe som ikke har nogen hæmninger i forhold til andre mennesker).

Olau er hemmeligt forelsket i Ane, men vil de nogensinde finde sammen? Tja, heri ligger seriens lille fremadskridende plot, hvor det ellers handler om at kaste figurerne ud i et ungdoms- og studieliv med fester, druk, sex, damer og fællesvask – og lade komikken og pinlighederne opstå herfra.

Rapperen Clemens spiller med i aftenens afsnit, som dermed får lidt kendis-kulør, men han burde have holdt sig til musikken, for skuespil dur han ikke til, og hans tilstedeværelse sætter derfor mest af alt i relief, at seriens grundstamme af fem unge og relativt ukendte skuespillere til gengæld har fundet fællestonen i det samspil, der er afgørende for, at en komedieserie ikke falder til jorden.

Bevares, »Sjit Happens« er langtfra så snappy og punchline-tung som »Venner«, og den er heller ikke så tåkrummende original og grænseoverskridende som »Klovn«, men mindre kan også gøre det. Og bedømt på de første afsnit har Thomas Glud og seriens skiftende instruktører fået det maksimale ud af et ganske givet særdeles skrabet budget.

»Sjit Happens« finder således sin egen charmerende tone og virker som et godt bud på en ungdomskomedie anno 2013.

Hvad: »Shit Happens«, Komedieserie i ti afsnit.
Hvem: Hovedforfatter: Thomas Glud. Medvirkende: Ruben Søltoft, Nikolaj Stokholm, Stephania Potalivo, Claes Quaade og Jonathan Harboe.
Hvor: Første afsnit kan ses på TV 2 Zulu søndag aften klokken 19.30. Andet afsnit søndag aften klokken 23.10. Herefter sendes serien mandage klokken 21.30.