Han er et kendt ansigt i det københavnske natteliv, hvor den 48-årige tv-vært som en anden Peter Pan i årevis er fløjet fra den ene kvinde til den næste. For Claus Elming ønsker ikke at binde sig til en kvinde. Men han vil gerne have børn og være en aktiv far.

‘Score-Claus’. Cassanova-Claus’. Kært barn har mange navne. Og for mange kvinder er Claus Elming et ‘kært barn’. Den 48-årige vært på ‘Vild med dans’ har i årevis taget for sig af retterne, når kvinderne bød sig til. Det har han aldrig lagt skjul på.

»Jeg har haft masser af kærester. Men ikke mange længerevarende. Mit længste forhold varede i tre år, og det var en, jeg boede sammen med i Aarhus. Vi gik fra hinanden i år 2000. Jeg har intet imod at være alene og har levet det meste af mit liv som single,« fortæller Claus Elming til BT.

Da han var yngre, troede han fuldt og fast på, at den eneste ene, hende han skulle have børn med og leve samme med til deres dages ende, nok skulle dukke op. Men med tiden, er de romantiske drømme blevet afløst af en mere pragmatisk kalkule i forhold til at blive far.

»Jeg er kommet dertil, at hvis jeg skal have børn, hvilket jeg gerne vil, skal det være i en fiks ordning med en kvinde, der er indstillet på, vi ikke skal være kærester, men kun få nogle børn sammen. Det skal ikke være en tilfældig kvinde, for hun skal have nogle værdier, jeg sætter pris på. Og så skal vi skal være enige om børneopdragelsen«.

Det er du afklaret omkring?

»Ja«.

Han har ingen problemer med, at et eventuelt barn ikke er lavet i kærlighed mellem to mennesker.

»Det er jo set før. Og så er jeg jo så frygtelig praktisk anlagt«.

På tv toner han p.t. frem i skarpt sort jakkesæt og spejlblanke laksko, når han er vært på ‘Vild med dans’. Privat trækker han i cowboybukser med let hængerøv og vikler et tørklæde lige så mange gange om halsen, som Ulla Terkelsen. Og når han (også) er bidt af cykelsporten, kommer han selvfølgelig cyklende til den cafe i indre by, hvor BT mødes med studie-værten.

Claus Elming er oprindelig fra messebyen Herning. Hans forældre, der i mange år var hans rollemodeller, kan fejre guldbryllup i næste måned. Og hans bror har produceret tre børn, som Claus Elming forguder. Alligevel er den eneste ene ikke kommet hans vej forbi. Bortset fra en enkelt lidenskabelig forelskelse i en cubansk kvinde. Men forholdet brast efter et år pga den geografiske afstand.

Er du for svær at være sammen med?

»Ja,  kommer det prompte. Jeg tror, jeg er lidt besværlig at være sammen med. Jeg er nok blevet en excentriker… Jeg er nok også lidt for forvænt med den livsstil, jeg har.«

Livsstilen består i, at han gør præcis, hvad han har lyst til. Det kan være helt spontant at tage til London to weekender i træk eller tage et smut til USA. Eller reagere impulsivt på en invitation, der dumper ind samme dag.

»Jeg har ikke behov for at skulle tage hensyn til nogen. Hvis der kommer en (kvinde, red.) ind, så kan jeg måske ikke gøre lige det, jeg har lyst til,« forklarer han.

Kan det ikke være fordi, du ikke har prøvet at blive så forelsket, at du ikke har lyst til at være sammen med andre end hende?

»Jo. Det kan godt være,«

Han trækker lidt på det.

»Det er der, hvor jeg måske er lidt anderledes. For jeg elsker at være sammen med mange, forskellige mennesker, så det ikke er den sædvanlige trummerum, hvor det er de samme ting, man taler om eller gør.«

Claus Elming bliver stille i et øjeblik og kigger ud på mylderet af kvinder på barsel med deres babyer i barnevognen foran cafeen.

»Jeg tror, det er lidt det samme med piger. Dét at skulle affinde sig med kun at være sammen med én. Jeg kan godt lide spontanitet og muligheden for bare at lave det, jeg har lyst til, og være sammen med dem, jeg har lyst til.«

Er parat til at opgive sport til fordel for underholdning

I 17 år har Claus Elming været vært på forskellige sportsprogrammer på TV2. Men for nylig stoppede samarbejdet. Nu er den 48-årige vært parat til kun at lave underholdning. Kombineret med sit website.

Hans store passion er og har altid været amerikansk fodbold. Som ung økonomistuderende i Aarhus startede Claus Elming en amerikansk fodboldklub op i smilets by. Klubben blev en stor succes og lagde faktisk grunden til hans tv-karriere på TV2 Sporten, hvor han bla har dækket amerikansk fodbold, Tour de France og ishockey. Og for fem år siden oprettede han sit eget website, der handler om amerikansk fodbold og har 16 skribenter tilknyttet.

Men for nylig ophørte det 17 år lange samarbejde mellem Claus Elming og TV2 Sporten, da han fik at vide, han ikke skulle dække VM i ishockey, der bliver holdt i barndomsbyen.

»Jeg er hverken sur eller bitter over, at jeg er færdig på Sporten. Det har været lidt mit eget valg, fordi jeg er gået i en anden retning end TV2 Sporten,« lyder det åbenhjertigt.

For efter han for 12 år siden sagde ja til det prestigefyldte job, som den ene vært på ‘Vild med dans’, er underholdning krøbet ind under huden på ham. Derfor er han også så parat til at tage en 13. sæson af Vild med dans.

Er du parat til at opgive sporten og blive helhjertet underholdningsvært?

»Ja, det er jeg faktisk. Jeg elsker at lave live underholdning. Al live fjernsyn har en nerve. Det er lige som livet. Det kan ikke laves om. Det tænder mig helt vildt,« erklærer han.

Kan du leve af at være Vild med dans vært tre måneder om året suppleret med din hjemmeside?

»De to ting sammen, kan sagtens give mig brød på bordet. Mit website sælger også rejser og alt muligt andet. Lige som jeg også laver andet, som konferencierjobs,« fortæller han,

Og afslører, at når han en dag ikke længere er på skærmen, har han flere ideer til nye tv-programmer liggende.

»Jeg glæder mig meget til at præsentere de programmer, for der er virkelig nogle gode nogle imellem«.