»Jeg har et tæt bånd til mine forældre, men samtidig synes jeg også, jeg får mere og mere løse tøjler. Jeg må gerne gå til fest og tage til København for at besøge mine veninder, men jeg skal være hjemme på bestemte tidspunkter,« fortæller Rachel Ellebye, der her ses sammen med mor Theresia og far Lars.
»Jeg har et tæt bånd til mine forældre, men samtidig synes jeg også, jeg får mere og mere løse tøjler. Jeg må gerne gå til fest og tage til København for at besøge mine veninder, men jeg skal være hjemme på bestemte tidspunkter,« fortæller Rachel Ellebye, der her ses sammen med mor Theresia og far Lars. Foto: Palle Peter Skov

Vi har fulgt hende, siden hun blev født. Men hvis det står til Rachel Ellebye – kendt fra TV 2s dokumentarserie ’Årgang 0’ – kan danskerne godt få lov til at følge med i hendes liv mange år endnu. Det skriver hun i en seerchat på TV 2s hjemmeside.

Udløbsdatoen på programmet, der siden 1999 har fulgt fire forældrepar med børn født i det nye årtusinde, kommer nærmere og nærmere. Af programintroen lyder det, at programmet følger børnene, til de bliver voksne. Men spørger man Rachel Ellebye, der bliver portrætteret som den kloge og intellektuelle apoteker-datter i programserien, kan ’Årgang 0’ sagtens følge hende i en årrække endnu.

»Jeg vil gerne fortsætte i Årgang 0, indtil det er færdigt - om det er, til jeg er 18 eller i tyverne, eller om det er et livsvarigt projekt, så fortsætter jeg,« skriver Rachel Ellebye i en seerchat på TV 2s hjemmeside.

erqwbgh4q2

Over for BT uddyber ’Årgang 0’-Rachel, at hun fortsat trives med at deltage i den populære dokumentarserie – til trods for at det var hendes forældre, der meldte familien til programmet i sin tid. Endda længe før de vidste, at de ventede en pige.

»Jeg synes, Årgang 0 er et rigtig fantastisk projekt, og jeg er rigtig glad for at være en del af det og bidrage til danmarkshistorien. Det kan også være sjovt at kigge tilbage på om 10 år og se, hvordan livet så ud dengang,« siger Rachel Ellebye, der heller ikke selv ville have takket nej til at deltage, hvis hun selv havde haft valget til at deltage i programmet.

sadasdsss

Den kendsgerning er Theresia Treschow-Kühl, der er mor til ’Årgang 0’-Rachel, enig i. Selv betegner hun ’Årgang 0’-projektet som et spejlbillede af Danmark.

»Vi er jo et spejlbillede af Danmark, og jeg tror, at vi om 20 år vil sige: ’Gud, havde vi sådan noget hår? Gik vi i sådan noget tøj?« siger hun og griner.

Artiklen fortsætter under billedet.

»Pludselig synes jeg, at folkeskoleelever er sådan nogle små nogle. Nærmest. Selvom der måske er nogle af dem, der er ældre en mig, synes jeg stadig, at de er lidt små,« fortæller Rachel Ellebye, der siden august sidste år har gået i 1.g. på et internationalt gymnasium i Sønderborg.

Mange danskere har fulgt med i Rachel Ellebyes liv, siden hun blev født ind i TV 2s seersucces ’Årgang 0’. Det er en dokumentarserie, som siden efteråret 1999 har fulgt fire familier i Danmark, der har det til fælles, at de alle fik et barn i år 2000.

Som udgangspunkt bliver deltagerne fulgt, til de fylder 18, men familierne har hele tiden kunnet trække sig fra programmet. Den mulighed benyttede familien fra Tarm sig af sidste år. Derfor er Emma kun en smule med i årets afsnit, og det vides endnu ikke, om hun vender tilbage til skærmen med sin familie.

emma

Såfremt både Rachel, Stephanie, Christian og Emma vælger stoppe i 2018, kan seerne altså se frem til at følge de nu unge mennesker i yderligere to år. Over for Billed-Bladet udelukker TV 2 dog ikke, at serien fortsætter:

»Det oprindelige programkoncept er, at vi følger børnene, til de bliver voksne – altså 18 år. Men som der bliver sagt i introen til programmerne: Kun én ting er sikkert – livet går sjældent, som man har planlagt. Og vi kan jo heller ikke forudsige, hvad der kan ske, men som minimum følger vi dem til deres 18. år,« siger TV 2-redaktør Mette Heiberg til Billed-Bladet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.