En europæisk kapitalfond har købt den danske designvirksomhed Ferm Living for et trecifret millionbeløb. Virksomheden skal nu slå igennem på de europæiske markeder. 

Hvad gør du, hvis ikke du kan finde det, du leder efter?

Du laver dit eget.

Det var præcis det, den nu 37-årige iværksætter Trine Andersen gjorde for 10 år siden, da hun skulle finde tapet til sin nye lejlighed. Intet slags tapet passede ind, og derfor besluttede hun at lave sit eget.

Den grafisk designuddannede kvinde fik hurtigt den idé at producere tapet til andre. Det blev startskuddet til designvirksomheden Ferm Living.

Nu er firmaet solgt til den europæiske kapitalfond Vendis Capital for et trecifret millionbeløb i den lave ende. Det skriver Jyllands-Posten.

»Jeg er vokset op på en konfektionsfabrik, som mine forældre drev. Og det har aldrig været uvirkeligt eller skræmmende at blive iværksætter. Det har altid ligget der. Jeg købte mine ting for sparepenge, producerede noget og solgte videre. Det har bare altid ligget i mine gener på en eller anden måde,« siger Trine Andersen til avisen.

Det nu 30-mand store Ferm Living designer og producerer i dag grafiske interiørprodukter til boligen. Det er eksempelvis tapeter, tekstiler, køkkenudstyr og møbler til børneværelset. Virksomheden har de sidste tre år haft et samlet nettooverskud på 23 millioner kroner, hvor de største markeder er Danmark og det øvrige Skandinavien. Med salget til Vendis Capital skal virksomheden slå igennem på flere europæiske markeder, hvor Ferm Living allerede er.

Trine Andersen blev i 2001 færdiguddannet designmanager i kommunikation på kommunikationslinjen på International Business Academy i Kolding. Siden da har hun arbejdet som AD’er og grafisk designer hos flere reklamebureauer og hos Bestseller.

Hun vil fortsat eje en stor del af Ferm Living efter salget til Vendis Capital, men hun giver afkald på direktørstillingen. Hun kommer fremover til at stå for den kreative del i virksomheden.

Trine Andersen er gift med Martin Neve. Parret har to børn på henholdsvis syv og ét år. Familien bor på Islands Brygge i København.