De gode borgere i Bording Kirkeby i Midtjylland har i årevis været plaget af, at Udrejsecenter Kærshovedgård ligger tæt på deres lille landsby.

Det er de fortsat. Plaget af kriminalitet på alle måder.

Da B.T., som de første, skrev om problemerne med et udrejsecenter for kriminelle asylsøgere og afviste flygtninge i 2018, lød der et ramaskrig. Politikerne stod i kø for at hjælpe.

De borgerlige foreslog at flytte de kriminelle til den lille ø Lindholm i Stege Bugt for at få dem sikkert af vejen.

Den nuværende regering foreslog ikke noget. De købte ganske enkelt et helt nyt center, Holmegaard på Langeland, som de præsenterede under stor bevågenhed. Borgerne på Langeland og stort set alle andre politikere end regeringen mente, at det var en rigtig dårlig idé. De øvrige politiske partier var slet ikke blevet hørt i sagen, så de behøvede ikke at stå på mål for den beslutning.

Den var ene og alene truffet af udlændingeminister Mattias Tesfaye.

Han måtte dog hurtigt slå bak, da beboerne på Langeland gjorde synligt oprør. De ville ikke have overført de store problemer, som borgerne i Bording slås med.

Derfor lovede integrationsministeren da også borgerne i Bording guld og grønne skove, da hans projekt på Langeland kuldsejlede.

»Jeg forstår godt skuffelsen i Midtjylland. Men nu er opgaven at sikre mere tryghed for borgerne omkring Kærshovedgård,« sagde han, som også lovede støtte til sikkerhedsforanstaltninger i området. Kriminaliteten skal ned.

Et klart løfte om hjælp. Hvad er der sket?

Antallet af anmeldelser fra Kærshovedgaard er steget. Trygheden i Bording er ikke øget.

B.T. afslører nu, at der er foretaget 68 sigtelser mod personer, der bor på udrejsecenteret, i perioden, fra Mattias Tesfaye lovede det i maj til 30. august. Det er næsten en sigtelse om dagen.

Kriminaliteten, der udgår fra Kærshovedgård, er narkohandel, tyverier, vold og trusler, så det er alvorligt. Der er ingen borgere, der endnu råber løftebrud mod Tesfaye, men det er formentlig, fordi det er robuste og tålmodige mennesker.

Det er fortvivlende, for borgerne i Bording og os allesammen, at der ikke kan gøres noget effektivt mod dette tyranni. De udviste kriminelle kan ikke sendes hjem, fordi deres hjemland ikke vil tage imod dem. Deres livsudsigt er trøstesløs, de må ikke integreres, de kan ikke vende hjem, så de kan bare vente. Og lave kriminalitet.

Det vigtigste lige nu er, at udlændingeministeren holder sit løfte fra maj og sætter alt ind på at nedbringe antallet af sigtelser og forbrydelser, så borgerne kan få den tryghed, han har lovet dem.

Det er altså ikke nok med en ministerrejse til det midtjyske, Mattias. Der skal løsninger til – ikke taler eller symbolske handlinger.