Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

København er blevet gennemblødt i løbet af natten, hvor der flere steder er faldet op mod 100 millimeter regn.

Det har skabt store materielle skader overalt i hovedstaden, og for flere bilister var det også tæt på at ende fatalt. Både Københavns Brandvæsen og Lyngby Brandvæsen blev kaldt ud for at redde bilister, som var ved at drukne i vandmasserne.

Klik her og se flere billeder på Localeyes.dk

»Vi rykkede blandt andet ud for at hjælpe en mand, som sad fast i vandet på Rovsingsgade på Nørrebro. Vi holdt kontakten med ham på 112, mens vandet steg inde i bilen. Han sad med næsen helt oppe under taget, da vi fik ham reddet ud,« fortæller operationschef Kristian Næsted fra Københavns Brandvæsen.

Få hundrede meter derfra, på Helsingørmotorvejen, gennemførte Lyngby Brandvæsen en lignende aktion, da en bilist sad fast i vandet under jernbaneviadukten.

Videoen over artiklen viser en taxachauffør fanget i vandmasserne på Helsingørmotorvejen.

I det hele taget har det været en travl nat for brandfolkene i hovedstadsområdet. Ifølge Kristian Næsted har Københavns Brandvæsen haft omkring 50 udrykninger i løbet af natten.

»Vi har blandt andet været på Kastellet og i Vestre Fængsel for at pumpe vand væk. Beredskabsstyrelsen har også hjulpet os, og de har blandt andet været i Tivoli, hvor søen gik over sine bredder,« fortæller operationschefen.

Skybruddet har fortsat konsekvenser for trafikken søndag morgen og formiddag. Flere lavtliggende veje er oversvømmet, mens togtrafikken mellem Østerbro Station og Hellerup Station er indstillet.

Andre læser også