Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et fagligt møde blandt sikkerhedspersonalet i Københavns lufthavn torsdag morgen trækker ud, og det skaber lange køer og forsinkelser.

Hvis du skal i lufthavnen her til morgen, er det om at komme af sted i god tid. Security-personalet er nemlig efter et fagligt møde torsdag morgen gået i strejke, og det betyder, at kun en enkelt kø til sikkerhedstjek af passagerer er åben, da security-personalets ledere arbejder ved sikkerhedskontrollen.

Og det har også ramt en lang række af de danske toppolitikere, som skulle have været med en flyver til Aalborg, hvor der torsdag er Kommunalpolitisk topmøde.

Men det er ikke sikkert, at de når det. De er nemlig strandet ved terminalen.

- Jeg har set Lars Løkke, Villy Søvndal, Thor Møger Pedersen, Henrik Dam Kristensen, Nikolai Wammen og Mette Frederiksen. Det er bare lige dem, jeg kan huske, fortæller et øjenvidne til jp.dk 

Udover den lange række navne er også Lars Barfoed (C) i lufthavnen, hvor han formentlig må væbne sig med lidt tålmodighed. 

- Situationen er den, at vores security-personale gik til fagligt møde klokken lidt i fem i morges, og det betyder, vi i øjeblikket kører med en minimumsbemanding i vores security. Det betyder ikke noget for selve sikkerheden i lufthavnen, den er, som den skal være. Men det betyder desværre noget for de passagerer, der skal nå deres fly her til morgen, siger pressechef Søren Hedegaard Nielsen, Københavns Lufthavn, til BNB.

Nogle fly venter på de forsinkede passagerer, men flyet kan også lette, selv om alle ikke er nået om bord, lyder det.

Efter planen slutter det faglige møde hen ad klokken otte, men forsinkelserne vil sandsynligvis vare ved i lidt tid.

Andre læser også