På mandag udkommer biografien om Tøger Seidenfaden, 'Tøger'. En bog der allerede har skabt mange overskrifter i aviserne - og en bog, han aldrig selv nåede at læse.

Bogens forfatter, Stig Andersen, fortæller, at Politikens tidligere redaktør Tøger Seidenfaden 'så gerne ville have set bogen', men han døde før, det blev muligt.

- Han nåede aldrig at læse bogen. Det gjorde han ikke. Desværre. Han ville så gerne have læst den. Det var ikke fordi, han ville blande sig i min proces. Men han vidste jo godt, hvor syg han selv var, så han kontaktede mig på et tidspunkt for at høre, om han kunne få lov til at se den, siger Stig Andersen.

- Han var jo nysgerrig. Men jeg sagde til ham - 'hør Tøger. Så snart, jeg har en helhed i den her bog, så skal du få den at se.' Men det nåede vi jo ikke. Han døde den 27. januar, og det kom lidt bag på os alle. Han var jo ualmindeligt kvik lige til det sidste.

Bogen er et portræt af Tøger Seidenfaden og prøver at belyse, hvad der har betydet meget for ham igennem livet.

- Det har været en lang proces at skrive sådan en bog. Projektet begyndte allerede i efteråret 2009 - og det har været en lang rejse. Det var en intens proces at være igennem.. og så døde han jo desværre på vejen, siger Stig Andersen.