Væk med gynger, sandkasse og resten af legepladsen, som er tilknyttet børneafdelingen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og ind med rygefaciliteter, så pårørende kan få sig en smøg.

Sådan lyder den opsigtsvækkende beslutning fra sygehusledelsen.

- Vi var ved at falde ned af stolene, da vi hørte det. Det er jo fuldstændig grotesk. Børnene bruger jo den her legeplads, når de er raske nok til at komme udenfor. Og at det så ovenikøbet er af hensyn til rygerne, gør jo bare os ansatte mere rystede.

Sådan lyder det fra en af de ansatte på børneafdelingen der netop i et internt brev er blevet oplyst om beslutningen. Hun ønsker ikke at stå frem med navn, men har sendt BT det interne brev, afsendt af afdelingssygeplejerske Ellen Søndergaard, hvor beslutningen offentliggøres.

- Direktionen har vedtaget, at vores legeplads skal nedlægges for. at man i stedet kan indrette rygefaciliteter på området. Jeg er på ingen måde enig i denne beslutning, og jeg har sammen med afdelingsledelsen gjort alt, hvad vi kan, ad de kanaler vi har adgang til, for at ændre den beslutning. Bjarne Normark (administrerende direktør, red.) har desværre ikke skiftet mening, skriver afdelingssygeplejersken og fortsætter:

- Det betyder, at vores ideer om at åbne legepladsen for hele huset, at have træningsredskaber og plads til de unge derude ikke bliver til noget. Herudover betyder det så også, at røggenerne ikke elimineres, men flyttes og dermed påvirker flere af vores rum, skriver hun med henvisning til, at de ansatte oplever, at røgen fra rygerne siver ind af vinduerne på børneafdelingens 1. sal.

I modsætning til de ansatte på afdelingen, så kan administrerende direktør Bjarne Normark ikke se problemet.

Synes du, det er rimeligt at lukke syge børns legeplads af hensyn til rygerne?

- Ja, for vi har den situation, at vi skal tage hensyn til alle. Og der er nogle, både patienter og pårørende, der er rygere, og dem skulle vi så finde plads til. Idet vi kunne konstatere, at legepladsen ikke har været i brug i årevis, så var det den beslutning, vi traf.

Ifølge de ansatte, bliver den jo brugt..

- Det kan da godt være, der har været et barn en enkelt gang imellem.

Er der andre legepladser, som børn fra børneafdelingen kan komme udenfor og lege på?

- Nej, men det tror jeg ikke, der sker så meget, da børnene jo er indlagt så kort tid efterhånden.

Legepladsen nedlægges efter planen 1. januar.

Hvad mener du om sagen? Husk den gode debattone!